Den kinesiske sentralbanken har jobbet med en digital valuta i snart fem år. I følge en høystående tjenestemann ved sentralbanken er de nå klar for lansering. Formålet med å digitalisere valutaen yuan er å understøtte bruken av den kinesiske valutaen, ikke for å skape økte kreditt eller lansere en form for kryptovaluta.

Det fremkommer ikke hvorvidt den digitale yuanen kan overføres til en wallet eller handles som kryss på en kryptobørs. Sentralbanken har sagt at den ikke utelukkende bygges på en blokkjede, fordi ingen blokkjeder kan i følge kinesiske myndigheter skalere raskt nok til å håndtere alle betalinger i landet.

The patents indicate the wallet would store a digital currency issued by the central bank or any authorized central entity that is encrypted like a cryptocurrency with private keys, offers multi-signature security and is held by users in a decentralized way.

Les om nyheten på Dagens Industri, Coindesk eller Bloomberg.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.