Photo by Macau Photo Agency on Unsplash

Blockchain-Based Service Network 

Kinas blokkjedebaserte servicenettverk (BSN) er et offentlig utstedt nettverk som skal fasilitere for utvikling av desentraliserte applikasjoner og tokens. Coindesk rapporterer om at dette nettverket nå skal utgi en beta-versjon av industrimaktens digitale sentralbankpenger (DSP/CBDC). Betaversjonen av digitale Yuan er planlagt å bli lansert i andre halvdel av 2021, ifølge et blogginnlegg 15. januar.

BSN designer utenom dette, et blokkjede-basert digitalt betalingsnettverk (UDPN) som er planlagt ferdig i løpet av det neste tiåret. Det spennende med dette betalingsnettverket, er at DSPer fra mange forskjellige verdensnasjoner vil bli støttet.

UDPN-nettverket vil også være tilgjengelig via API-tilkobling, i tillegg til “any information system such as banking, insurance, ERP, and mobile applications (…) to enable a standardized digital currency transfer method and payment procedure” – Altså vil dette nettverket angivelig bli godt tilgjengelig for alle som ønsker å bruke det i utvikling av transaksjonssystemer for digitale sentralbankpenger.

Nettverket er for tiden i designfasen, selv om såkalte “public city nodes” (PCN) nå blir rullet ut i Kina i form av forskjellige fullføringsfaser, hevdes det i blogginnlegget.

Kryptografen har ved flere anledninger tidligere dekket Kinas arbeid med digitale sentralbankpenger. Kina er en av de nasjonene som har kommet lengst i utviklingen, og har allerede utstedt en håndfull forskjellige pilotprosjekter med digitale Yuan.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.