Statlig kritikk

Nylige uttalelser i form av negative rapporter fra høytstående myndighetsorgan i Kina, har ført til rykter om et “angrep” på bitcointrading- og mining i landet. Saken ble først rapportert av Theblockcrypto.

Mye av kritikken kommer fra det statseide Xinhua News Agency, og China Central Television fokuserte på å fortelle publikum om “voldsom” markedsmanipulering, med sitering av anekdotiske eksempler. Dette blir tolket som et forsøk på å hindre kinesere i å trade kryptovaluta.

Regjeringen anbefaler at publikum holder seg borte fra disse “risikable og ustabile” kryptomarkedene i den hensikt å sikre økonomisk sikkerhet. Samtidig innrømmer talsorganet at staten heller ikke nødvendigvis anser kryptohandel som ulovlig.

“If virtual currencies like bitcoin are treated as virtual commodities that can be bought and sold, then the general public has the freedom to participate in the trade at their own risks,”

Saken oppdateres

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.