Et av de første IT selskapene

MicroStrategy er et 30 år gammelt selskap verdt $1.3 milliarder som er listet på den teknologitunge NASDAQ børsen. Forretningsområdet til MicroStrategy er å hjelpe selskaper analysere ekstern og intern data som skal hjelpe ledelsen å fatte riktige beslutninger. Et typisk barn av 80 tallet og fremveksten av IT bedrifter.

Tidligere denne uken meldte selskapet at de hadde kjøpt 21.454 Bitcoin, til en samlet sum av $250 millioner, med sin reservekapital. Dette er kontanter som vanligvis blir satt i fond som kan gi bedre avkastning enn brukskonto, med formålet å motvirke inflasjon. Aksjer og andre verdipapirer stiger hvis inflasjonen stiger og dollar blir mindre verdt.

Inflasjonsfrykt

CEO i MicroStrategy, Michael J. Saylor, skriver i pressemeldingen har de er bekymret for at fiat valutaer skal svekke seg i verdi på grunn av Covid 19, kvantitative lettelser, politisk og økonomisk usikkerhet. Svaret til ledelsen og styre i MicroStrategy var i følge Saylor å investere i Bitcoin.

“Denne investeringen reflekterer vårt syn på at Bitcoin, kryptovalutaen med størst global adopsjon, har blitt investerbart med langsiktig potensialet til å overgå rente og aksjemarkedet.”

Planlagt investering

“Vi ble overrasket over hvor mange som kjenner til Bitcoin i store deler av av verden. Sammen med den sterke merkevaren, styrkes investeringen av økosystemet rundt blokkjeden og den arkitektoniske overlegenheten, noe vi tror gir svært god risikojustert avkastning over tid.”

Saylor uttalte i juli at selskapet ønsket å allokere kapital til gull eller Bitcoin, som en inflasjonshedge mot den store dollarbalansen i selskapet.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.