Grunnstenen

En fondsforvalter kan ikke si til sine investorer “sorry, vi mistet $100 millioner fordi kontoen vår ble hacket”. Slikt skjer ikke med dollar denominerte produkter hos meglerhus eller banker, som er deres referansepunkt og hverdag. Sikkerheten til innskudd og kapital er ofte garantert av staten, forsikringselskaper eller banken selv.

Det samme må gjelde for Bitcoin og kryptovaluta. Risikoen for å bli hacket må fjernes, og da kreves det både innovasjon og investeringer i gode custody løsninger.

Selskapene

Det er kanskje derfor investeringsbanken Nomura har investert i Komainu, som er en ny custody løsning påberegnet de største institusjonene og bankene. Nomura har fått med seg fondsselskapet CoinShares som partner i satsningen. Det nye selskapet vil operere fra Jersey, under britisk protektorat, og markedsføre seg til kvalifiserte institusjoner over hele verden. De går med andre ord i konkurranse med Bakkt og Galaxy Digital som utvikler en lignende løsning.

Daniel Master, Styreformann i CoinShares sier følgende:

“Ideen om at kryptovaluta og Bitcoin gir en diversifiseringseffekt og er et mottrekk mot massiv pengetrykking, har blitt tydeligere for finansinstitusjoner. Selve grunnstenen for at slike institusjoner skal delta i dette markedet, er robuste custody løsninger. Komainu kombinerer teknologi forståelse og tillit, for å levere et trygt produkt som gir kundene god nattesøvn”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.