På blokkjeden

Figure Technologies låner ut penger gjennom en egenutviklet blokkjede løsning som kalles Provenance. Selskapet identifiseres seg som den første fintech-løsningen som bringer utlån til blokkjeden. De bruker blokkjeden primært til å prosessere lånesøknader.

I deres første operative år, omsatte Figure Technologies lån for nærmere $85 millioner i måneden. Det var i 2018. Spol frem til i år og et mye mer modent marked for fintech-selskaper, har Figure lånt ut nærmere $1 milliard på under en måned. Årsaken er at FED halverte renten på amerikanske lån.

Selskapet tilbyr boligkreditter der kunden søker om økte rammer med huset sitt som sikkerhet. Gjennom bruk av blokkjedeteknologi kan selskapet tilby kreditt på under 5 minutter. Gjennomsnittlig lånebeløp er $50.000.

Hentet kapital i desember

For kun tre måneder siden sikret Figure Technologies seg en ny runde finansiering fra kapitalmarkedet. Denne gangen var det Morgan Creek Digital og Mitsubishi Financial som bidro med nærmere $100 millioner i ny egenkapital. De fleste blokkjede-entusiaster kjenner nok til Morgan Creek Digital som et krypto VC-firma der Anthony “Pomp” Pompliano er investeringsdirektør.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.