Kilde: escape.no

Sanksjoner fra USA

Cuba sliter med å opprettholde økonomien i disse dager. Sanksjoner fra USA, i tillegg til lavere eksport og lite hjelp fra nabolandet Venezuela, fører til krise i landet. Derfor har nå landet annonsert en rekke tiltak

Undersøker bruken av kryptovaluta

Tiltakene består blant annet av å øke lønnen til en fjerdedel av befolkningen og forbedre diverse reformer. Det kanskje mest spennende tiltaket var knyttet til nasjonale og internasjonale transaksjoner. Alejandro Gil Fernandez, finansminister i  Cuba, uttalte følgende: 

“We are studying the potential use of cryptocurrency … in our national and international commercial transactions, and we are working on that together with academics.”

Med de nye tiltakene håper Cuba på å øke den nasjonale produksjonen samt etterspørsel etter denne, for å forbedre den økonomiske veksten. 

Venezuela med lignende tiltak

Tidligere har Venezuela lansert sin egen kryptovaluta, Petro. Dette ble gjort for å unngå amerikanske sanksjoner, og frigjøre landet fra det president Maduro kalte “the currency of the Washington elite”. Petro skulle bli brukt til å selge landets olje, men dette har ikke vært noen stort suksess til nå.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.