Sacramento’s Buddy Hield (24) looks to get past Oklahoma City’s Alex Abrines (8) in the fourth quarter during an NBA basketball game between the Oklahoma City Thunder and the Sacramento Kings at Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City, Monday, Jan. 15, 2018. Oklahoma City won 95-88. Photo by Nate Billings, The Oklahoman

NBA klubben Sacramento Kings er den første profesjonelle sportsklubben i USA som lager en egen token for fan rewards.

Selve token skal hete Kings Tokens og bygges på en plattform som har Ethereumkjeden som underlag. Formålet til Sacramento Kings er å stimulere til fan-aktiviteter ved å belønne fans som gjør noe ekstra. De vil da tjene Kings Tokens, som de kan bruke på hjemmearenaen Golden 1 Center.

De kan også bruke tokens til å få tilgang til unike events, signerte trøyer og VIP billetter. For alle praktiske formål lager de et eget økosystem rundt basketball laget der de knytter fans nærmere klubben ved å monetarisere handlinger og engasjement.

Tidligere har vi sett klubber som tar betalt i Bitcoin, som for eksempel Premier League klubben Watford. De har en stor B for Bitcoin på drakten, og lar tilskuere kjøpe billetter og t-skjorter med Bitcoin.

Den aller første klubben til å omfavne kryptoteknologi og betalinger, var den portugisiske fotballklubben Benfica. De åpnet opp for bitcoinbetalinger allerede i 2018, og har flere kryptoprodukter de har lyst til å lansere. De har blant annet lyst til å legge spillernes trening og resultater inn på en blokkjede, noe som vil følge spillerne livet ut. Det gjør det også mulig å samle, trade og analysere data på en annen måte.

Kryptografen nyhetsbrev