Senator Juan Sartori, Wikipedia commons, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:FA%2BSartori.jpg

Et mål om økt adopsjon

I natt kom det frem at den uruguayanske senatoren, Juan Sartori, har lagt frem et forslag for nasjonalforsamlingen i Uruguay med mål om at krypto skal bli annerkjent av landets myndigheter. Kort sagt er vedtaket ansett som et utkast til et lovforslag for å regulere kryptovaluta og gjøre bedrifter i stand til å godta bitcoinbetaling.

OBS: Nettstedet Cointelegraph hevder at Sartori foreløpig ikke har et mål om å gjøre Bitcoin til et lovlig betalingsmiddel på lik linje med El Salvador. På Twitter dukker det satdig opp nye ytringer fra anerkjente kryptoprofiler om at dette er på Sartoris agenda.

En bølge over kontinentet

Vi ser dermed stadig flere politikere i sør-amerikanske og spansktalende land som kjemper for økt adopsjon av krypto. Paraguay la frem et vedtak for bitcoin i Juli, Panama ser på muligheten for å vedta digital valuta på nasjonal skala og Argentina jobber med et vedtak som skal gi arbeidere muligheten til å ta betalt i krypto.

På Twitter ytrer senator Sartori følgende

“Kryptovalutaer er en mulighet til å skape investeringer og arbeid. I dag presenterer jeg et lovforslag, en pioner i verden, som søker å etablere en legitim, lovlig og sikker bruk i virksomheter knyttet til produksjon og kommersialisering av virtuelle valutaer i Uruguay.”

Tre forskjellige lisenser

Senatoren tilhører landets nasjonale parti, som er det utøvende regjeringspartiet i landet. Partiet har 10 av 30 seter i senatet. Dersom forslaget får gjennomslag vil det bli utstedt tre forskjellige typer lisenser for bedrifter som anvender krypto.

Den første lisensen gir bedrifter mulighet til å handle crypto-assets som et mellomledd utenom transaksjoner av ikke finansiell opprinnelse. Den andre lisensen muliggjør det å lagre, beholde eller beskytte kryptoaktiva. Den siste lisensen gir mulighet til å ustede krypto-assets eller egne tokens med finansielle egenskaper.

SENACLAFT, som er landets nasjonale organ i kampen mot hvitvasking og finansiering av terrorisme, får i oppgave å regulere og revidere brukerene.

Vi følger spent med på landets utvikling og forventer store ringvirkninger over kontinentet.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.