Hjem  »  Nyheter  »  Kryptobørs får medhold i Høyesterett og får beholde bankkontoen

Kryptobørs får medhold i Høyesterett og får beholde bankkontoen

Bendik Norheim Schei
calendar 07,juni 2019

Pågått i flere år

Allerede i 2015 bestemte Bank Leumi seg for å lukke bankkontoen til kryptobørsen Bits of Gold. Dette ble basert på at selskapet opererte med kryptovaluta. Etter en runde i retten fikk børsen tillatelse til å fortsette sin drift i avvente av en avgjørelse på saken. Deretter ble det klart i 2017 at banken kunne nekte kryptobørsen bankkontoen, bestemt av Tel Aviv District Court.

Saken gikk videre til Høyesterett, hvor det igjen ble gitt en midlertidig tillatelse forinntil saken var avgjort. Denne uken ble de to partene enige, etter at retten anbefalte banken å holde bankkontoen til kryptobørsen åpen.

Stor lettelse

Bits of Gold fortalte lokal media at dette er en stor serier for selskapet og kryptosamfunnet:

 “This is a tremendous achievement for the company and the digital currency community, when the Supreme Court actually intervened and forced the bank to allow the company to manage an account whose main activity is connected to digital coins, despite the bank’s objection in principle.”

Videre sier daglig leder i selskapet, Yuval Roash, at de har jobbet hardt med å følge reguleringene i dette nye feltet, og at de er glade for at arbeidet ga resultater til slutt.

Global endring i banksektoren?

Flere steder i verden ser vi nå tegn til at selskaper relatert til kryptovaluta får innpass hos banker. Kryptografen skrev nylig om Bitmynt som endelig får åpne bankkonto etter flere år med avslag fra norske banker.

I Sveits er det satt i gang tiltak for å gjøre det enklere for krypto- og blokkjedeselskaper å etablere seg som bankkunder. Dette er igangsatt av finansdirektør Heinz Tannler i den kryptovennlige byen Zug.

I tillegg ble det i april fastslått nye reguleringen for krypto-relaterte selskaper i Frankrike. Dette medfører at regulerte selskaper skal ha rett til bankkonto i landet, hvilket er et stort steg i riktig retning for kryptoselskaper.

Back