Bildet er hentet fra ethereumworldnews.com

To forskjellige kryptovalutaer stjålet

Flere medier meldte i helgen om et utbredt angrep hos den koreanske kryptobørsen Bithumb. Nyhetssiden TheBlock melder at det skal være snakk om over 3 millioner EOS, tilsvarende 12.7 millioner dollar, og 20 millioner XRP, tilsvarende 6.2 millioner dollar.

Bithumb har selv publisert en offisiell uttalelse at alt som er stjålet er børsens egne midler, og dermed er ingen kunder rammet. Kundenes kryptovaluta skal være lagret i såkalte “cold wallets” som hackerne ikke har hatt tilgang til. Kryptovalutaen som er stjålet ble tatt fra Bithumbs egne “hot wallet”, som viser til walleten som er koblet til nettet.

Egne ansatte står bak

Videre sier Bithumb at angrepet et gjennomført av interne personer. Ifølge børsen er det ingen tegn som tyder på at eksterne aktører har vært involvert.

Unormale uttak ble observert sent fredag kveld koreansk tid. Det er allerede satt i gang etterforskning med hjelp fra av flere byråer, herunder et statlig sikkerhetsbyrå, cyberpoliti og diverse sikkerhetsselskapet. Videre er all kryptovaluta som var igjen i børsens “hot wallet” flyttet over til deres “cold wallet”, som altså er en offline wallet.

Lite sannsynlig å finne midlene

Sikkerhetsekspert Cosine Yu uttalte at sjansene for å finne de stjålne midlene er liten. Hackerne skal allerede ha “vasket” det meste av verdiene, ved å spre det utover et stort antall adresser som ikke er eid av noen kryptobørs. Yu uttaler:

“The laundering strategy this time is clever as the theft did not send most of the funds directly to addresses owned by exchanges. … So it’s almost impossible for Bithumb to retrieve these funds,”

Andre angrep på under et år

Nyhetene om angrepet kommer under et år etter at Bithumb ble hacket for 31 millioner dollar. I juni 2018 ble nemlig over 2000 bitcoins, 2200 ether og diverse andre kryptovaluater stjålet fra kryptobørsen. Også den gang slapp kundene unna med frykter, siden Bithumb selv meldte at alle kunders tap ville bli dekket av børsen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.