Hjem  »  Nyheter  »  Kryptografen – Nå også som podcast!

Kryptografen – Nå også som podcast!

Richard Paulsen
calendar 18,mars 2019

Vår tids svar på internettrevolusjonen

Fremveksten av kryptovaluta og åpne blokkjeder har mye til felles med fremveksten av Internett.

Da internett begynte å vokse frem på 90-tallet var det mange som så enorme muligheter. Det var imidlertid enda flere som ikke ante hva en nettside var og hadde vanskelig for å se hva man skulle med en treg og dårlig faks (e-post).

Mot slutten av 90-tallet begynte stadig flere å skjønne potensialet og begynte å investere i dot-com-selskaper. Kursene skjøt i været og vi fikk en finansiell boble som sprakk i 2001. Dette var imidlertid starten, ikke slutten på Internetts inntog i samfunnet. Boblen hadde speedet opp utviklingstakten, og da den sprakk ble de dårlige prosjektene vasket bort. Det som stod igjen og vokste frem fra asken er i dag noen av verdens største bedrifter.

Det er en tilsvarende utvikling vi ser for kryptovaluta og blokkjedebaserte løsnininger nå. I 2017 begynte folk virkelig å få øynene opp for dette nye fenomenet. Investeringstakten økte og det endte i en finansiell boble.

I 2018 sprakk boblen og mange dårlige prosjekter er i ferd med å bli vasket bort. Samtidig har gode prosjekter fortsatt å bygge og er nå klare for lansering. Aldri før har større aktører tatt teknologien på alvor og aldri før har utviklingen på feltet gått raskere.

Hvorfor en podcast?

Torbjørn Bull Jenssen og jeg, Richard Paulsen, har lenge interessert oss for det som skjer rundt kryptovaluta og blokkjede-teknologi. Vi har begge hatt stor glede av å lytte til andres krypto-podcaster. Denne gleden ønsker vi å dele videre til det norske publikummet gjennom den ukentlige podcasten Kryptografen.

Podcast er et fantastisk format for diskusjon av et tema som krever litt grundigere drøfting og lange resonnementer. Kryptovaluta og blokkjeder er noe mange har hørt om, men få forstår. Vi legger derfor lista relativt lavt og har viet de første episodene til en grunnleggende innføring og drøfting av sentrale begreper.

I episodene fremover skal vi dekke både nyheter fra uken som har gått og gå grundigere inn på de forskjellige prosjektene og mulighetene. Vi har en rekke tema vi har lyst til å grave i, men er også veldig interessert i innspill fra publikum.

Ris, ros og forslag til tema

Når man dekker og forenkler et felt så bredt og komplisert som kryptovaluta og blokkjeder, kommer ting til å bli feil av og til. Vi setter derfor stor pris på tilbakemeldinger om dette så vi både kan lære og rette opp i påfølgende episoder.

Vi er til stede på sosiale medier, så send oss gjerne en melding der, eller start en åpen diskusjon. Kom også gjerne med forslag til tema eller nyheter du vil at vi skal dekke, og la oss vite om det var noe som var ekstra interessant eller bra.

Følg oss på Facebook!

Meld deg på nyhetsbrevet!

Lytt til Kryptografen podcast!

Back