Strange Theories of Money and Credit by https://twitter.com/evoskuil

Denne helgen besøkte Kryptografen den tredje årlige Baltic Honeybadger i Riga, Latvia. Den er arrangert av P2P kryptovaluta børsen, HodlHodl. Denne konferansen strekker seg over to dager og handler i all hovedsak om bitcoin, fra sikkerhet, lommebøker, politikk og monetær teori til alt som omhandler det tekniske. 

Det finner sted i et ombygd lager, med omtrent 500 gjester og talere fra hele verden. Åpningsordene ble holdt av Max Keidun og Roman Snitko fra Hodlhodl som fortsatte med å presentere verten for helgen, Peter McCormack fra podkasten ‘What Bitcoin Did’. Konferansen begynte klokken 10 lørdag formiddag, og over de neste to dagene var det ni timer fullspekket med over 35 forskjellige foredrag og paneler. 

Med bitcoin maksimalister fra begge sider som møttes ansikt til ansikt, føltes konferansen mer som en festival. Det foregikk fester i alle hjørner med eksentriske antrekk og mennesker overalt. Det er på mange måter et sted hvor dem som er besatt av bitcoin kan slippe seg løs.

Høydepunkter

Som hver konferanse hadde #BH2019 selvfølgelig sine høydepunkter. Vi har satt sammen en liste over de presentasjonene vi likte best:

  • Rodolfo Novak, grunnlegger av CoinKite, annonserte utgivelsen av Coldcard Mk3. I tillegg holdt han også et foredrag om hvordan man designer en maskinvarelommebok. 
  • Jimmy Song var en publikumsfavoritt. Han var fremhevet i et av de første panelene som diskuterte ‘upopulære meninger i Bitcoin’, men hans foredrak om ‘Hvordan Bitcoin endrer insentiver’ startet konferansen med en innbydende skrik. 
  • ‘Yellow Rock Bad, Orange Coin Good: Environmental & Social Impacts of Gold & Bitcoin’ av Hass McCook, ble et morsomt besøk av de negative effektene til gull. 
  • Giacomo Zucco var igjen tilbake for å åpne dag to av Honeybadger. Han var på mange måter den morsomme på konferansen, med hans foredrag ‘Shitcoin Apologism’ hvor han hadde både nye og gamle elementer fra hans foredrag i fjor.
  • ‘Bitcoin as Base Money’ med Matthew Mezinskis @crypto_voices var en interessant sammenligning av bitcoin og penger som for øyeblikket er en del av dagens pengegrunnlag.   

Merkverdige annonseringer 

På arrangementet kunngjorde BTCPay Server at Square Crypto har gitt dem et tilskudd på 100,000 dollar til BTCPay Foundation. Det denne stiftelsen arbeider med er å oppdatere BTCPay Server, for å kunne gjøre penger tilgjengelig til økonomisk uavhengige individer gjennom åpen-kildekode pengebehandlingstjenester i verdensklasse og dermed gi tilgang til hele bitcoin-nettverket. Stiftelsen arbeider for å fortsette utviklingen:

  • Utvikling av nye BTCPay Server-funksjoner
  • Utvikling og vedlikehold av e-handel plugins
  • Produksjon av opplæringsmateriell (Video, dokumentasjon…)
  • Markedsføring av BTCPay Server (arrangementer, hackathon og andre godbiter)
  • Øke rekkevidden til BTCPay Server (hjelpe det med å kjøre i forskjellige miljøer)

Roman Snitko annonserte at @hodlhodl børsen skal basere seg på åpen-kildekode. Dette betyr at programvaren vil være fritt tilgjengelig for alle som ønsker å lansere sin egen versjon av peer-to-peer bitcoin-børsen.

Og endelig blir det Kanadiske Bull Bitcoin en del av Blockstreams Liquid Exchange-nettverk. Liquid-nettverket er et andrelags teknologi for bitcoin. 

Hvis du ikke hadde mulighet til å besøke Latvia denne helgen, er det mulig å se Livestream-opptak av hver dag nedenfor:

Dag 1 https://www.youtube.com/watch?v=2IpZWSWUIVE

 Dag 2 https://www.youtube.com/watch?v=ns_I2LpeAbQ

Husk å følge Kryptografen på Twitter og Facebook.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.