Elizabeth Rossiello, Chief Executive Officer, Founder, BitPesa, Senegal speaking during the Session: ” Building a Sustainable Crypto-Architecture“ at the Annual Meeting 2019 of the World Economic Forum in Davos, January 23, 2018. Congress Centre – Salon Copyright by World Economic Forum / Christian Clavadetscher

Globalt råd for blokkjedeteknologi

Som den største nyheten fra årets konferanse, ble det annonsert et nytt globalt råd for blokkjedeteknologi. Elizabeth Rossiello, grunnleggeren av BitPesa, skal lede rådet som har fått det forklarende navnet «Global Blockhain Council».

BitPesa en afrikansk startup, og har siden 2014 hjulpet kunder i Afrika og Europa med billige og raske pengeoverføringer til sine hjemland via Bitcoin-blokkjeden. Selskapet er også på listen over WEFs «Technology Pioneers». I tillegg var BitPesa først i rekken av blokkjedeselskaper som mottok en lisens fra UK Financial Conduct Authority (FCA).

Som leder av rådet vil Rossiello nå jobbe sammen med noen av de fremste industriekspertene, lederne, og regulatorirske myndighetene i verden, for å utarbeide og spre kunnskap om bruk av blokkjeder og kryptovaluta. Rådet skal fremme viktige prioriteringer og være en støttespiller, som en del av “Fourth  Industrial Revolution and Cybersecurity Center” som ble startet av World Economic Forum (WEF) i 2017.

«Dr. Doom» i front blant de negative

Under årets konferanse var det flere som var mildt sagt skeptiske til kryptovaluta. Økonomen Nouriel Roubini, også kjent som «Dr. Doom», henviste med glede til sine tidligere uttalelser om at blokkjede ikke er noe bedre enn et excel-ark.

Paypals CEO, Dan Schulman, kritiserte bitcoins begrensede funksjon i forbrukermarkedet. Videre uttalte rådgiveren til Mark Carney, som er direktør i Bank of England, at han ikke er særlig bekymret for kryptovaluta:

“I’m not so worried about cryptocurrencies. They fail the basic tests of financial services. They’re not a great unit of exchange. They don’t hold value, and they’re slower.”

«Krypto er fundamentalt for fremtiden»

Kryptoskeptikerne var imidlertid ikke alene i Davos. Under en av årets paneldebatter, «Building a Sustainable Crypto-Architecture”, tok Circles CEO, Jeremey Allaire, ordet.

Han la vekt på at kryptovaluta er fundamentalt for fremtiden, og påpekte at kryptovalutaers desentraliserhet er essensielt for overlevelse. Videre tok han et oppgjør med den klassiske stigmatiseringen av kryptovaluta:

“People throw around crypto like it’s a bad thing — it’s scary. Guess what? Cryptography is at the foundation of protecting modern society, human privacy. It’s a fundamental tool of our cyber defenses. It’s a fundamental tool of every corporation.”

Verdens ledere følger med

Årets konferanse minner oss nok en gang på hvor langt kryptovaluta har kommet. Uansett om enkelte individer uttaler seg positiv eller negativ, er det helt tydelig at dette nye feltet ikke har gått av moten. Flere av årets debatter tok opp kryptovaluta og det er ingen tvil om at verdenseliten fortsatt følger nøye med.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.