Kilde: coinrivet.com

Fremtidens penger

Med episodenavnet “Frinkcoin” fikk mange kryptoentusiaster seg en gledelig overraskelse for et par dager siden. Da fikk nemlig Lisa Simpson over ett minutt med innføring i kryptovaluta av selveste Jim Parsons, også kjent som Sheldon i “The Big Ban Theory”. Han får god hjelp av en syngende bok, som skal forestille en form for hovedbok hvor alle transaksjoner blir logget. Boken sier blant annet at kryptovaluta hver dag kommer nærmere posisjonen som fremtidens penger:

“I’m a consensus of shared and synchronized digital data
spread across multiple platforms from Shanghai to Grenada.
Each day I’m closer to being cash of the future.
Not in your wallet, I’m in your computer.”

Kilde: Youtube.com

Jim Parsons forteller videre at hver transaksjon registreres i hovedboken, og når boken blir full så legges den til i en kjede av eldre bøker. Dette er da for å forklare prinsippet om blokker i blokkjeden, som for Bitcoin produsere hvert tiende minutt ( i snitt).

Avslutningsvis er det et kort klipp med en konkluderende tekst som både tar opp miljøproblematikken rundt mining og en liten morsomhet hvor de skriver at “We know who Satoshi is, but we’re not telling”.

Bitcoin allerede i 2014

Selv om den nye episoden har fått mye oppmerksomhet i media, så er dette faktisk ikke første gang kryptovaluta er synlig i tv-serien “The Simpsons”. Allerede i 2014 kunne man nemlig se at mobberen “Jimbo” aksepterte betaling i bitcoin på en reklameplakat utenfor skolen.

Kilde: Reddit.com

“Bart Formation”

“The Simpsons” har allerede en plass i kryptomiljøets hjerter, da Bart Simpson ofte kommer til syne på grafen til bitcoinkursen. Det har nemlig blitt en egen “meme”, og ofte dukker den såkalte “Bart Formation” opp i bitcoins volatile perioder. Dette er selvfølgelig kun en humoristisk tvist på teknisk analyse, men om ikke annet tydeliggjør det bitcoin store svingninger til tider.

Kilde: Beincrypto.com
Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.