Bilde av Yugantar Sambhangphe fra Pexels

Denne nye plattformen gir deg mulighet til å belåne digital kunst, samlerobjekter eller spillgjenstander mot fritt omsettbar kryptovaluta. Alt skjer automatisk i et to-sidet marked på NFTfi.com

Hvordan får du et lån?

I følge NFTfi.com kan du legge opp alle mulige NFT’er på plattformen. Du er nemlig avhengig av at noen ønsker å låne til deg, til en ønsket rente.

På plattformen klikker du på belåne, og så vil dine non-fungible tokens låses i en smartkontrakt og legges ut på lånemarkedet. Hvis du får napp, og noen tilbyr deg lån mot en rente, aksepterer du og det blir satt inn wETH på dine konto. Denne kontoen fungerer som en oppgjørskonto, når du skal løse inn lånet igjen.

Hvordan kan jeg tjene penger på å låne ut Ether?

Hvis du ønsker å låne ut ether med sikkerhet i NFT’s, gjøres det enkelt ved å klikke på en token som har spurt om belåning. Du kan da tilby et lån basert på tid, 60 eller 90 dager, og en rente. Blir det akseptert, vil dine ether bli trukket fra din wallet, og du har sikkerhet i hans NFT’s som er låst i en felles smartkontrakt.

Hvis låntager ikke betaler, vil du få hans NFT’s overført til ditt eierskap. Vær derfor nøye med hvilke prosjekter du låner ut til.

Ny type finans

NFTfi.com er en av flere aktører som jobber i krysningspunktet mellom finans og kryptovaluta. Vi har skrevet mye om desentralisert finans (DeFi) tidligere, der poenget er at du som menigmann kan låne ut og motta rente, slik som finansinstitusjonene har gjort tidligere. Hvorfor skal store banker sko seg på at noen ønsker lån, hvis man kan crowdsource det i stedet?

Å belåne non-fungible tokens kan bli svært populært. Det stopper ikke med spillgjenstander og digital kunst, men det kan på et tidspunkt være skjøte til en eiendom eller en aksje.

Les også artikkel om hvorfor Anthony Pompliano og BlockTower nå investerer hardt i non-fungible tokens.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.