Fra Bitcoin til digital kunst

Tyler og Cameron Winklevoss har nylig kjøpt en markedsplass for digital kunst, som spesialiserer seg på kunst utgitt i begrenset antall. Winklevoss-tvillingene ble kjent da de saksøkte Mark Zuckerberg for å ha stjålet ideen som ble til Facebook.

Etter å ha mottatt en større pengesum og aksjer fra Zuckerberg som oppgjør, investerte de i Bitcoin og blokkjedeteknologi. Ifølge flere aviser har de over 110.000 Bitcoins, som de har hatt i snart 8 år. Ved siden av å eie Bitcoin, har de investert i en kryptobørs for institusjoner som heter Gemini.

Det er Gemini Trust Co. som eier Nifty Gateway, start-upen som nå skal gjøre suksess i kunstmarkedet. Nifty Gateway lar kunstnere og samlere kjøpe, selge og tracke eierskap til kunstverkt gjennom blokkjedeteknologi.

Nifty Gateway

Inntil Winklevoss-tvillingene kom på banen, solgte Nifty Gateway digitale eiendeler, eller det de kalte “Nifties”, som for eksempel CryptoKitties. Plattformen blir nå relansert til å digitale kunstverk. De vil blant annet lansere nye utstillinger og gruppearbeid hver tirsdag. Slik ønsker de å bygge en bro mellom digitale kunstverk og opplevelsen av å gå i et galleri.

Nifty Gateway er ikke det første initativer som ønsker å selge digital kunst på blokkjeden, men nå skal de være den best finansierte. Andre prosjekter som R.A.R.E, DADA, Snark og ARTBLX har tidligere markedsført seg selv om stedet å gå for å kjøpe digital kunst. Utfordringen til de andre aktørene at de har kun markedsført seg til kryptointeresserte. Nifty Gateway ønsker å tilby kunst på blokkjeden til alle kjøpesterke og kunstinteresserte i hele verden.

Winklevoss-tvillingene anslår at markedet for “Nifties” kan bli like stort som det ordinære kunstmarkedet, samelobjekter og digitale spill objekter til sammen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.