Kilde: Dmitry Demidk, Unsplash

CEO i BlackRock, Larry Fink, har i samtale med tidligere Bank of England-sjef Mark Carney, innrømmet at Bitcoin har fanget manges oppmerksomhet. Videre mener han markedet for kryptovaluta fortsatt er lite sammenliknet med andre markeder. Dette var under “Council Of Foreign Affairs” mandag 1.desember.

“Bitcoin has caught the attention and the imagination of many people. Still untested, pretty small market relative to other markets. Seeing these big giant moves every day (…) its a thin market. Can it evolve into a global market? Possibly”

Larry Fink

Innvirkning på tradisjonell dollar

I følge en rapport fra CNBC, har Fink også innrømmet at det å ha en digital valuta har en innvirkning på den amerikanske dollaren. Dette grunner han i at den fysiske dollaren blir mindre relevant på global skala for internasjonale eiere av dollarbaserte eiendeler. Han reiste også spørsmålet: “Does it change the need for the dollar as a reserve currency?”

Skred av institusjonell interesse

Selv om slike ytringer fortsatt er sjeldne fra store finansielle profiler, så føyer Fink seg nå inn i en gruppe med store profiler fra tradisjonell finans som har gått ut med Bitcoin-optimisme. Denne nye institusjonelle interessen kommer ikke bare fra enkeltpersoner, men også fra store selskaper som PayPal og MicroStrategy.

Vi har som kryptografen tidligere har skrevet om, sett at navn som Stanley Druckenmiller, har gått ut og ikke bare uttrykket optimisme mot digital valuta, men også kjøpt Bitcoin.

BlackRock er verdens største kapitalforvalter, med verdier på $7,4 milliarder under forvaltning – i følge dem selv.

Fikk du med deg denne? Kryptografen var tilstede under Norges Banks webinar om Digitale Sentralbankpenger

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.