Reuters

I dag offentligjorde Libra fire milepæler som skal på plass før de lanserer blokkjeden og kryptovalutaen i markedet. Dette kommer i kjølvannet av at den sveitsiske finansregulatoren FINMA uttalte seg svært positivt til satsingen, og hevdet at det ikke var deres jobb å legge kjepper i hjulene ovenfor innovasjon som Libra Stablecoin.

“Vi er mer bekymret for uregulerte blokkjedeprosjekter som utvikler seg i de mørke hjørnene av internett, og plutselig en dag blir for store til å stoppe.”

Frem til i dag har mediene vært fulle av skeptiske stemmer, både fra finansministere i EU, kongressmedlemmer i USA, private banker og betalingsformidlere.

Først ut i sommer var Frankrike sin finansminister Bruno LeMaire som uttalte at Facebook sin Libra ikke kunne aksepteres i sin nåværende form. Deretter fulgte den tyske finansministeren opp med et lovforslag som gjør det faktisk mulig å forby en privat “sentralbanklignende valuta” å etablere seg i landet.

Det var heller ingen overraskelse at flere av de største bankene i verden er skeptiske til Facebook sin satsing på en betalingsenhet, og har i følge dem selv ingen hastverk med å inngå et samarbeid. Pressen har også spekulert om partnerne i Libra Association, som VISA og Mastercard begynner å få kalde føtter.

Når kritikerne begynner å gå tom for ammunisjon gjelder det å komme raskt på offensiven. I dag la Facebook og Calibra frem fire milepæler som viser veien frem til lansering av Libra. Den første milepælen er å signere opp 5 partnere som skal forplikte seg til å opprettholde hver sin fulle node i nettverket. Den fjerde milepælen er at 100 partnere har hver sin fulle node operativ, og da lanseres Libra stablecoin til markedet.

Her er veikartet som de la frem til pressen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.