Hjem  »  Nyheter  »  Libra går på offensiven

Libra går på offensiven

Richard Paulsen
calendar 03,oktober 2019

I dag offentligjorde Libra fire milepæler som skal på plass før de lanserer blokkjeden og kryptovalutaen i markedet. Dette kommer i kjølvannet av at den sveitsiske finansregulatoren FINMA uttalte seg svært positivt til satsingen, og hevdet at det ikke var deres jobb å legge kjepper i hjulene ovenfor innovasjon som Libra Stablecoin.

“Vi er mer bekymret for uregulerte blokkjedeprosjekter som utvikler seg i de mørke hjørnene av internett, og plutselig en dag blir for store til å stoppe.”

Frem til i dag har mediene vært fulle av skeptiske stemmer, både fra finansministere i EU, kongressmedlemmer i USA, private banker og betalingsformidlere.

Først ut i sommer var Frankrike sin finansminister Bruno LeMaire som uttalte at Facebook sin Libra ikke kunne aksepteres i sin nåværende form. Deretter fulgte den tyske finansministeren opp med et lovforslag som gjør det faktisk mulig å forby en privat “sentralbanklignende valuta” å etablere seg i landet.

Det var heller ingen overraskelse at flere av de største bankene i verden er skeptiske til Facebook sin satsing på en betalingsenhet, og har i følge dem selv ingen hastverk med å inngå et samarbeid. Pressen har også spekulert om partnerne i Libra Association, som VISA og Mastercard begynner å få kalde føtter.

Når kritikerne begynner å gå tom for ammunisjon gjelder det å komme raskt på offensiven. I dag la Facebook og Calibra frem fire milepæler som viser veien frem til lansering av Libra. Den første milepælen er å signere opp 5 partnere som skal forplikte seg til å opprettholde hver sin fulle node i nettverket. Den fjerde milepælen er at 100 partnere har hver sin fulle node operativ, og da lanseres Libra stablecoin til markedet.

Her er veikartet som de la frem til pressen.

Back