Photo: Bitrefill.com

Bitcoins Lightning nettverk satt Mandag 31. August ny rekord på total value locked (TVL) i protokollens betalingskanal. Den nye toppen ligger på $12,4 millioner.

For kun 2 uker siden, traff Lightning nettverket $12,37 millioner og gikk med det forbi den tidligere toppen på $12,3 millioner som ble nådd 405 dager tidligere i tidlig Juli 2019. Disse nye rekordnivåene kan sees i sterk sammenheng med Bitcoins verdiboost de siste månedene.

Bitcoinekspert og utvikler Torkel Rogstad jobber med Lightning løsninger for Arcane Crypto. Torkel mener lightning er en svært god skaleringløsning for Bitcoin.

“Dette grunnes i at Lightning gir deg muligheten til å beholde den solide og grunnleggende tryggheten til Bitcoin, samtidig som du får en mer brukervennlig innpakning ved å la deg betale med Bitcoin, men med mye raskere og billigere transaksjoner.”

Stabil økning

Det totale antall Bitcoin i Lightning protokollen ender på 1060 BTC. Det er en årlig økning på 24% hittil i år, men fortsatt under fjorårets rekord på 1105 BTC i Mai 2019. Lightnings vekst virker kanskje liten i forhold til de titalls millionene med dollar som renner inn i Etherum og liknende protokoller som del av en DeFi hype vi har sett den siste tiden. På den andre siden finnes det en god del data som understreker Lightnings solide og stødige aktivitetsøkning.

For eksempel, så har antall offentlige noder økt jevnt gjennom protokollens livstids, og mer enn 7.600 noder er for øyeblikket koblet til protokollens betalingskanaler. Det er en økning på 55% siden Januar.

Høy månedlig vekst

I August gikk antall nodes på Lightning nettverket opp med 1.581 – 26% månedelig økning. Det er den største prosentvise månedlige økningen i protokollen siden April 2018, og den største økningen tallmessig noensinne.

Lightning Labs, selskapet bak utviklingen av den mest populære implementeringen av Lightning, LND, kvantifiserte nettverkets vekst yttligere i en tweet tidligere i August, hvor de hevder at over 70 selskaper bygger på LND.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.