Hjem  »  Nyheter  »  Lightning skyter fart

Lightning skyter fart

Bendik Norheim Schei
calendar 24,januar 2019

Raske og sikre bitcoinbetalinger utenfor blokkjeden

I følge Forbes er det nå solid grunnlag for å tro at Lightning-nettverket kan erstatte behovet for andre kryptovalutaer, som tilstreber billige og raske transaksjoner.

Lightning-nettverket er bygget som et lag oppå Bitcoin, og muliggjør et nettverk av åpne, raske og sikre betalingskanaler mellom brukere hvor hovedandelen av transaksjonene ikke skjer på den underliggende blokkjeden til Bitcoin.

Det er kun når betalingskanaler opprettes og gjøres opp at dette registreres på den underliggende blokkjeden. Alt annet vil bli liggende på et sekundært lag som gir ekstra funksjonalitet til, og skalerer, den underliggende blokkjeden.

Vokser hver eneste dag

De første tegnene på at Lightning-nettverket potensielt kan fjerne behovet for en rekke kryptovalutaer, ser vi nå hos online-aktøren Bitrefill. Selskapet tilbyr kjøp av gavekort, forhåndbetalte minutter til mobil, og betaling av regninger ved bruk av kryptovaluta. Selskapet er med på å bygge ut infrastrukteren til Bitcoins Lightning-nettverk, og de uttalte nylig at antallet betalinger gjennom Lightning-nettverket vokser hver eneste dag.

Videre bekreftet de at bitcoinbetalinger over lightning nå står for flere transaksjoner enn alle de andre kryptovalutaene de aksepterer, i tillegg til tradisjonelle bitcoin-betalinger.

I dag går 4% av det daglige salget gjennom Lightning-nettverket hos Bitrefil. Det er dobbelt av de fleste andre kryptovalutaene. Vanlige transaksjoner gjennom Bitcoin står fortsatt for den største andelen av betalinger.

Store planer for Lightning-nettverket

Bitrefill arbeider også med nye produkter og løsninger knyttet til Lightning-nettverket. Tidligere denne måneden annonserte de tjenesten Thor. Thor gir brukere muligheten til å åpne Lightning-kanaler for en liten betaling. Dermed kan brukere enkelt starte å motta betalinger gjennom Lightning-nettverket. 

«Om noen vil motta bitcoin, som tips eller annen inntekt, så er dette et raskt og enkelt verktøy for å komme i gang», forklarer Bitrefill gjennom sin nettside.

Bitrefill opplyser også om at de har flere planer om å skape nye verktøy bygget rundt Bitcoins Lightning-nettverk. Selskapet ser at flere bruker Thor enn de hadde trodd, og vil nå utvide mulighetene gjennom nettverket til mer enn bare gavekort, mobil-påfylling og regningsbetaling.

Back