Frisk kapital

Lightning Labs har hentet $10 millioner i ny egenkapital for å utvikle produktet de kaller Lightning Loop. Investorer i denne runden er en rekke VC fond, med Craft Ventures i spissen, og kommer på toppen av tidligere finansieringsrunde på $2.5 millioner.

Jack Dorsey, som er gründer og CEO i både Twitter og Square (CashApp), er tidlig investor og støttespiller for Lightning Labs. Selskapet skal nå ferdigstille sin betaversjon av en kraftig forbedring av funksjonalitet på Lightning Network.

Ny teknologi

Lightning Loop er en “non-custodial on and off ramp”, som enkelt kan brukes til å flytte bitcoin mellom Lightning Network og Bitcoin. Frem til nå har brukerne vært begrenset til kun å flytte de samme antall Bitcoin som de opprinnelig satte inn i nettverket. Loop fjerner disse begrensningene.

Den tekniske forklaringen er at Lightning Loop optimisere hvor mye penger du må ha i betalingskanalen på Lightning Network for å kunne foreta et endelig oppgjør. Det er et stort skritt bort fra “penger inn = penger ut”, som i mange tilfeller gjorde det upraktisk å bruke en annenlags betalingsteknologi som Lightning Network.

Ulike aktører løser ulike problemer på samme protokoll

Nyheten om at Lightning Labs henter penger, kommer rett etter at den nye mobilappen Strike ble presentert i markedet. Strike lar brukerne koble sammen bankkonto og kredittkort til Lightning Network. Det gjør at brukerne kan foreta oppgjør på Lightning fra sin bankkonto og egentlig ikke bry seg om at det har gått via Bitcoin. Sømløs integrasjon. Det gjør at nettbutikker kan reklamere med bitcoinbetaling, men kundene slipper å foreta veksling på egenhånd, de kan enkelt klikke “kjøp” og teknologien overtar.

Både Lightning Labs og Strike representerer en kraftig oppgradering av brukergrensesnittet til Lightning Network og optimistene håper dette kan lede til masseadopsjon innen online shopping og veksling av penger.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.