Godkjenning fra myndighetene

French ICO, den første Initial Coin Offering som har fått godkjenning (et slags finansielt visum) fra myndighetsorganet Autorité des Marchés Financiers (AMF), har stengt tilbudsperioden og var fulltegnet.

I følge en offentlig melding fra selskapet, fikk French ICO inn 574.85 ETH, som var 115% av det de satte som minimumstegning i tilbudet. Grunnleggerne tegnet seg for 86.47 ETH i transaksjonen. Det totale provenyet målt i EURO blir 123.047, som i Norge ville vært 1.4 millioner kroner.

Kapitalen skal brukes til å skalere prosjektet “1st French ICO platform”, hvis hovedgeskjeft er å hjelpe andre selskaper å reise penger gjennom ICO’er fra et globalt investormarked.

Frankrike var tidlig ute

Investorene i transaksjonen ble gitt tokens ved navn FICO, som kan brukes til å kjøpe tjenester på plattformen, eller selges i markedet gjennom en listing på Zebitex børsen.

I følge forretningsplanen til French ICO, er deres visjon og innovere i finansielle løsninger og skape alternativer til tradisjonell finans. Det passer godt inn i Frankrike, da landet var et av de første i verden til å lage et godt regulatorisk regime for kapitalinnhenting gjennom ICO’er. Under lovgivningen LOI Pacte, gav myndighetene kryptovalutaprosjekter mulighet til å søke godkjenning hos regulatoren AMF. Ved gitt godkjenning kan de nå tilby tokens til allmenheten i slike ICO’er. Hittil har to prosjekter blitt gitt tillatelse, og den neste er WPO som fikk godkjenning forrige måned.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.