Hjem  »  Nyheter  »  Luftkjølte mining rigger

Luftkjølte mining rigger

Richard Paulsen
calendar 10,september 2019

Det Frankfurt-baserte mining-selskapet, Northern Bitcoin, er nå klar for å lansere sin luftkjølte mining-rigg. Selskapet har laget en 20-fots container som kan lagre 144 ASICS (applikasjonsspesifikke integrerte kretser) minere. Friskt luft fra blant annet den Norske fjellheimen står for kjølingen.

Northern Bitcoin bruker 100% grønn energi, som for tiden består av vannkraft. De har flere mining-operasjoner i for eksempel Måløy og Frankfurt, der det er god tilgang til ren energi.

Den nye løsningen vil gjøre det mulig for selskapet å ekspandere kraftig i Skandinavia. “Den nye teknologien med luftkjøling har blitt optimalisert for kaldt vær året rundt“. Forteller Chief Technical Offices Moritz Jäger. “Ved å legge denne teknologien i en container gjør vi hele operasjonen særdeles mobil. Vi kan åpne opp i nye lokasjoner over hele Skandinavia på kort tid“.

De nye containerne bruker kald luft fra utsiden til å kjøle ned kretsene som miner kryptovaluta. Luften blir filtrert gjennom et filteranlegg, som er festet på utsiden men fordeler kjøling jevnt over containeren. Den varme luften blir sluppet ut på motsatt side. Temperatursensorer styrer viftene, som hele tiden balanserer innetemperaturen til et riktig nivå.

Northern Bitcoin er opptatt av å finne gode alternativer innen grønn energi. De er klar over at subsidier på vindkraft vil gå ut i 2020, noe som vil gjøre denne energitypen dyrere. Derfor satser de nå på vannkraft og kjøling.

Husk å følge oss på Twitter og Facebook.

Back