Hjem  »  Nyheter  »  Mai 2021 recap

Mai 2021 recap

Sofia Blikstad
calendar 02,juni 2021

Bitcoin-dominansen startet måneden på 49.1%, nådde et lavt nivå på 39.1%, høyt på 49.1% før den endte på 42.1%. Fra $ 57.750 i begynnelsen av mai, handlet den mellom $ 30.682 og $ 59.465, for å stenge på $ 37.333 – ned 35.35% for måneden. Sterke hender hodler sterkere enn noensinne, i en mai-måned som kan sies å ha vært den verste for Bitcoin siden opprinnelsen.

Avhengig av hvem du spør, er dette oppsettet enten en gylden mulighet eller et mareritt – og splittelsen ser ut til å matche markedserfaring. Mens gamle hender kjøper, fortsetter nye kjøpere å selge, Ifølge fersk data fra Glassnode. Dette er ikke noe nytt, men tempoet øker. Også miners er tilbake på kjøpsfronten, og reverserer en kort kaskade av salg, som fulgte den første dukkerten til $ 30.000.

Bitcoin-akkumulering mot BTC/USD. Kilde: Glassnode

DeFi fortsetter å vokse eksponentielt – etter å ha nådd 90 milliarder dollar har det for tiden 65 milliarder dollar i TVL (Total Value Locked). Mer enn 63% av institusjonelle investeringer ble injisert i Ether-produkter, som for øyeblikket representerer 27% av samlede AUM (Assets under management) for kryptoinvesteringsprodukter – og utgjør med det den høyeste andelen.

Det er tydelig høye forventninger knyttet til Ethereums kommende EIP1559 oppgradering (forventet mellom juni og august 2021) og overgangen fra PoW til PoS (forventet sent i 2021 eller tidlig i 2022). Det er viktig å forstå de store endringene som skjer på Ethereum-protokollen, så jeg anbefaler på det sterkeste å lytte til Bankless Podcast med Justin Drake, som tar for seg hele endringen som i ferd med å skje med gas-avgifter og ETHs sirkulerende tilbud når endringene inntreffer, som burde ta ETH-inflasjonen fra rundt 4% til deflasjon på 1%.

FUD og enda mer FUD

Et plutselig skifte i Elon Musks synspunkter på Bitcoin skulle være en katalysator for en rask og brutal reversering i markedet da han twitret at han ikke lenger ville akseptere BTC som betalingsmiddel for Tesla-biler, grunnet overdrevent energiforbruk for å opprettholde Bitcoin-blokkjeden. Han fortsatte deretter twitter-tiraden og gikk over til å pumpe DOGE – en Litecoin-fork som … også bruker Proof-of-Work. Uansett, med 55 millioner følgere på Twitter, var han i stand til å øke volatiliteten og riste markedene ytterligere.

Rett etter markedskorreksjonen arrangerte Michael Saylor og Elon Musk et møte med nordamerikanske minere for å opprette et Bitcoin Mining Council, med hensikt å «fremme energibrukets transparens [og] akselerere bærekrafts-initiativer over hele verden». Selv om dette kan være positivt for bekymringer knyttet til ESG-hensyn, var likevel møtet bak lukkede dører kontroversielt i kryptoverdenen, hvor det legges særlig vekt på åpenhet.

Vi mottok også nyheter fra Kina, som nok en gang forbød finansielle betalingsinstitusjoner å handle med kryptovaluta. Kombinert med Kinesiske restriksjoner for Bitcoin-mining og løsepengeangrepet på Colonial Pipeline, har stemningen i markedet mildt sagt vært nervepirrende.

Den 19. mai kulminerte en rekke negative nyheter med et over-levered marked, og en heftig korreksjon på 30-40% på tvers av protokoller. Blodbadet var et faktum etter få timer, men hoppet raskt tilbake, og reduserte open-interest posisjoner fra toppen på 27 milliarder dollar til omtrent 12 milliarder dollar.

Men over til noe positivt.

Ray Dalio har ikke latt seg skremme, og bemerket under Consensus konferansen (24.-27. mai) at ‘[han] har litt Bitcoin’ og ‘Personlig vil jeg heller ha Bitcoin enn en obligasjon’. Stanley Druckenmiller ga et intervju om sitt syn på USD og satte spørsmål ved om den vil kunne forsvare sin status som global reservevaluta på sikt. Gammel Bitcoin-skeptiker Carl Icahn anerkjente ovenfor Bloomberg at ‘krypto er her for å bli’ – i kontrast til intervjuet han ga i 2018 hvor han kalte det ‘latterlig’ og at ‘[han] ikke ville ikke ta på de tingene’.

I det tekniske hjørnet er Bitcoins Schnorr- og Taproot soft fork i gang – en oppgradering som ved 90% aksept innebærer økt effektivitet, personvern og fungibilitet. Dersom oppgraderingen går gjennom vil det skje på blokk 709.632, forventet i løpet av november 2021. Du kan følge fremgangen for Taproot-aktivering her.

På reguleringsfronten sier president Biden at han vil annonsere kryptoregulering innen sommeren, og at transaksjoner over $10.000 må rapporteres. Tysklands parlament godkjente et kryptoforslag som skal stemmes over i overhuset den 1. juli, hvor en endelig godkjenning innebærer at formuesforvaltere vil kunne investere opptil 20% i digitale eiendeler.

Tether entret scenen igjen etter å ha avslørt sammensetningen til reservene sine, som innebar noen overraskelser. Blant annet holdes 1.64% av eiendelene i Bitcoin, mens majoriteten av eiendelene holdes i banksertifikater og såkalte ‘fiduciary deposits’ (dvs. ikke bare Treasury Bills). Her er balansen deres fra åpenhetsrapporten.

Interessante kunngjøringer:

– Apple ønsker å inngå avtaler med leverandører av ‘alternative betalinger’

– PayPal skal tillate uttak av kryptovaluta til lommebøker fra tredjepart

– ESB sier at kryptoaktiva ser ut til å utgjøre ‘begrenset’ risiko for finansiell stabilitet i ny rapport

– eBays konsernsjef hinter om å tilrettelegge for betaling med kryptovaluta på plattformen

– Galaxy Digital kunngjorde at de kjøpte BitGo for å øke produktutvalget ytterligere

– CME lanserer ‘Micro Bitcoin Futures’

– Andreessen Horowitz har planer om å hente opptil 1 milliard dollar til sitt tredje kryptofond

– Goldman Sachs avdekker nytt krypto-trading team for å tilby derivater

Back