Hjem  »  Nyheter  »  Markedet finner veien tilbake etter kinesiske innstramninger

Markedet finner veien tilbake etter kinesiske innstramninger

Håvard Sæther
calendar 27,september 2021

Handelsforbud

Fredag ble det klart at Kina har rustet opp sitt nedslag mot kryptovaluta ved å erklære all aktivitet relatert til digital valuta som “ulovlig”. Den kinesiske folkebanken (PBoC) har sammen med blant annet cyber-space administrasjonen(CAC), det offentlige sikkerhetsbyrået(PSB) og flere andre koordinert et angrep mot handel av kryptovaluta på utenlandske børser. For å sørge for at handlingen har effekt ble det offentliggjort at det er ulovlig å tilby online tjenester innen feltet til kinesiske innbyggere. Dette er et steg videre fra avgjørelsen om å forby kinesiske finansielle institusjoner fra å tilby det samme. Handlingen kvelte det kinesiske markedet og sendte kundene utenlands. Kinesiske innbyggere som arbeider innen feltet har fått en tydelig advarsel av myndighetene.

“There are legal risks for individuals and organisations participating in virtual currency and trading activities”

Den kinesiske høyesterett

Delt mottagelse

Kina er fremdeles høyt oppe på listen over land med høy aktivitet innen krypto. Eksperter fra Chainanalysis påstår at kinesisk kontrollerte wallets mottok digital valuta for $150 millioner mellom januar til juni. Det er kun USA som har et høyere beløp. Tidligere har det vært en gråsone for flere børser å godta kinesiske kunder, men slik er det ikke lengre. Den kinesiske sentralbanken jobber per nå med en offisiell digital renminbi. Prosjektet skal testes under de olympiske leker i 2022. Media er veldig tydelige på at dette har vært det største slaget Kina har påført krypto. Veteraner i kryptofeltet er derimot mindre bekymret ettersom dette har skjedd flere ganger siden 2013.

Markedet har ikke tatt seg nær

Kinesiske bølger skyldte over markedet og gav oss et stygt fall på vei inn i helgen. Fra et støttepunkt rundt $44.000 falt kursen 6% ned til rett over $40.000. Bunnen blir plukket opp av markedet og handles sidelengs gjennom helgen. Søndagen sørger for at bitcoin får en frisk start på uken og handles i skrivende stund rett under $44.000. Analytikere forventer volatilitet i ukene som kommer. Kinesiske minere fortsetter sin emigrasjon fra Kina.

Back