Photo by David Vierkötter on Unsplash

69% vekst i 2021

Bitcoinkursen opplevde en lite korreksjon søndag kveld og mandag morgen, ned til ca. $46,000. Da meldte dip-kjøperene seg på, og kursen spratt raskt opp igjen til nivåer rundt $48,500, før vi nå tirsdag så kursen såvidt over $50,000

BTC/USD siste 12 timene. Kilde: Tradingview

Prisøkningen og rekorden dytter den årlige veksten for verdens første samt største kryptovaluta opp til 69%. Det er ikke dårlig for en digital asset som er verdt over $40,000 gitt at vi kun er 47 dager inn i året.

Over $400 millioner verdt av bitcoin futures har de siste 24 timene blitt likvidert, ifølge Bybt. Til tross for dette, har bitcoin steget over 5% i verdi i samme periode. Nylig slo futuren BTCG2021 på Chicago Mercantile Exchange (CME), en ny rekord på $ 50.500.

Bitcoin handles i skrivende stund til rett under $49,500 på Coinbase, og har ikke klart å etablere seg over $50,000. Nyheten er dog enda fersk, og det er kanskje bare et spørsmål om tid før vi ser etablert handling over $50,000

Totale markedet over $1,5 trillion

Kilde: CoinGecko.com

I likhet med Bitcoin, har Ethereum opplevd økt verdi den siste tiden. Ethereum er som kjent verdens nest største kryptovaluta i markedsverdi, og satt nye prisrekorder over $1,850 mandag 15. Februar. Kort tid etter dette, falt kursen ca. 10% ned mot $1,616 – Bybit rapporterte om at over $313 millioner i Ether futures ble likvidert som følge av prisfallet.

Prisen har siden gårsdagen tatt seg opp igjen til rett under $1,800 i skrivende stund på Binance.

Andre kryptomarkeder som Bitcoin Cash, Cosmos og Orchid er også opp mellom 7,5% og 23,1% de siste 24 timene. Som følge av dette, viser overnevnte graf fra CoinGecko at hele kryptovalutamarkedet bikket $1,5 trillioner i verdi igår. Det er første gang noensinne.

Total krypto market capitalization har, i likhet med sine største verdidrivere Bitcoin og Ethereum, hatt en eksplosiv vekst den siste tiden. Det er ikke lenge siden vi rapporterte om at verdien hadde nådd $1 trillion.

Vi har tidligere skrevet av krypto jaget markedsverdien til sølv. Sølv har en markedsverdi på $1,481 trillioner, og kryptovaluta har med sine $1,517 trillioner forbigått sølv i markedsverdi.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.