“Muenster, Germany – April 9, 2011: A close up macro shot of a Mastercard credit card. Mastercard is one of the biggest credit card companies in the world.”

En av verdens største betalingsformidlere, med $4 milliarder i resultat i fjor, ansetter kryptoeksperter for å utvikle løsninger innen blokkjedeteknologi. I første omgang er det ifølge Coindesk snakk om både utvikling av en kryptovaluta og en wallet.

Ifølge jobbannonsen på Mastercard sin hjemmeside søker de etter senior utviklere, men også produktledere til å drive frem det kommersielle sluttproduktet.

Mastercard er også medlem av Facebook sin Libra-organisasjon. Sammen med andre tilsvarende store aktører innen finansverden skal de verifisere Facebook sin stablecoin. Merk at Facebook på høringen i senatet fortalte at de ville tillate åpen konkurranse mellom ulike wallet-tilbydere innenfor Libra sitt økosystem. Det vil kanskje ikke være en overraskelse hvis Mastercard blir med i denne konkurransen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.