Kilde: Pexels

Oppgjør i kryptovaluta

En godt informert kilde hevder, ifølge Coindesk, at funksjonaliteten vil fungere slik at Mastercard-kundenes betalinger med digital valuta vil avregnes i krypto hos deltakende selgere. Selskapet har ennå ikke avslørt hvilke digitale valutaer de planlegger å støtte, eller hvor i verden.

Michael Miebach, som ble utnevnt Mastercard sjef i januar 2021, kommer med annonseringen under sin første earnings call 28. januar. Nyheten og funksjonaliteten vil i følge han tilføye maksimal fleksibilitet til kunder på lik linje med selgere.

Kun begrenset støtte tidligere

Mastercard har tidligere støttet transaksjoner med kryptovaluta, men de har ikke støttet oppgjør. Transaksjonene har blitt gjennomført via kryptokort-partnere som Wirex og Uphold. Disse kortene har dog kun støttet transaksjoner og betalinger – kryptovalutaen har altså blitt omgjort til fiat før selgerene mottar verdiene.

Denne nye løsningen skal, ifølge Mastercard, søke mot å opprettholde dynamikken for butikkeiere og bedriftene som velger å bli med i prosjektet. Målet er å tilrettelegge for at de kan drifte selskapet sitt utenfor grensene satt av tradisjonell fiat gitt at de har kunder som er villige til å betale med kryptovaluta.

Denne sistnevnte villigheten er muligens den største utfordringen. Spesielt når det kommer til for eksempel bitcoin, som i skrivende stund jager prisnivåer opp i mot $50,000. De aller fleste bitcoin-eiere anser fortsatt bitcoin som et investering og/eller spekuleringsobjekt, og implementering som betalingsmiddel er et litt mer langsiktig prosjekt for mange forbrukere. Samtidig er det på ingen måte kjent at Mastercards nye system vil støtte bitcoin.

Har lagt grunnarbeidet

Overskriftene den siste tiden har florert rundt Teslas kjempeinvestering i bitcoin, samtidig som de gikk ut med nyheten om at de i nær fremtid skal tilby kunder å kjøpe Tesla produkter med bitcoin.

Mastercard har på sin side gjort unna grovarbeidet med slike løsninger i lengre tid, og hevder selv de for øyeblikket holder patentene på 89 forskjellige blokkjede-løsninger. 285 venter i tillegg på godkjenning rundt om kring i verden. Disse patentene inkluderer alt fra custodyløsninger, hvordan man skal kunne holde kryptotransaksjoner private, verifisering på blokkjeden, til refunds.

Mastercard søkte for første gang i 2013 et patent for en bitcoin-betalingsløsning, men avviklet prosjektet i 2015. Dog fikk kryptoavdelingen til betalingsgiganten en oppsving igjen i 2019, da de begynte å ansette flere bransjeveteraner og wallet-utviklere.

Med siste tids nyheter om både VISAs implementering av kryptovaluta, og PayPals mye omtalte nye løsning for kjøp/salg samt oppbevaring av kryptovaluta så ser vi at det bare er et spørsmål om tid før kryptovaluta blir etablert som betalingsmiddel.

Som CEO i VISA, Al Kelly, så godt sa under sin annonsering av en mulig implementering: “We are in a position to make cryptocurrencies more safe, useful, and applicable”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.