USDC vs USDT

Historisk sett har de aller fleste (les: undertegnede) tenkt på Tether (USDT) når man har nevnt en stablecoin pegget mot den amerikanske dollaren. Den siste tiden har dette snudd, tiden har vist at Coinbase’ versjon USD Coin (USDC) har blitt det ledende nettverket. Saken er først rapportert om at Cointelegraph.

USDC har vokst mye raskere enn USDT i 2021, og det fremstår som den dominerende stablecoinen på Ethereum takket være populariteten i DeFi ifølge Messari. Forskning fra analyseselskapet avslørte at etterspørselen etter USDC har vokst så mye at den har konsumert en stor del av USDTs markedsandel i år.

Forsker Ryan Watkins spår på Twitter at, i løpet av de kommende ukene kan dette føre til at Tethers andel av stablecoinforsyningen på Ethereum faller under 50%.

Han la til at over halvparten av den totale USDC-forsyningen nå ligger i smart contracts, noe som tilsvarer rundt $12,5 milliarder. Med henvisning til data fra CoinMetrics anslår Messari at mer enn 40% av stablecoin-forsyningen på Ethereum er USDC.

“Although this percentage is not as high as DAI, USDC leads by a wide margin in dollar terms and has become the preferred stablecoin in DeFi for now.”

Mer enn 1820% økning

Tilbudet av USDC har økt med oppimot 1820% siden starten av 2021. Fra 1,3 milliarder til over 25 milliarder idag i følge Circle.

I følge Tethers transparency rapport, er det 62,7 milliarder USDT i omløp, en økning på rundt 200% siden begynnelsen av året. Av det totale er 30,9 milliarder for tiden på Ethereum-nettverket, et tall som har falt regelmessig i år ettersom skyhøye gas fees har hemmet transaksjoner.

Watkins rapporterte at DeFi-utlånsprotokollene MakerDAO, Compound og Aave er de største forbrukerne av USDC, og holder rundt 23% av den totale forsyningen. Tidligere denne uken kunngjorde også Coinbase at de ville betale 4% rente på USDC og dermed øke stablecoinens vekstfaktor ytterligere.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.