JGTorresH, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

166. Rikeste personen i verden

Ricardo Salinas Pliego er som oveskriften antyder på 166. plass over verdens rikeste personer, og den tredje rikeste personen i Mexico. Salinas er grunnlegger og styreformann i Grupo Salinas, en organisasjonsparaply med telekom-, media-, finansielle- tjenester og varesalgsorganisasjoner i porteføljen.

Salinas har ifølge Forbes en nettoformue på rundt $15,8 milliarder, og har tidligere sagt at han har plassert 10% av sine likvide midler i bitcoin. Han eier også Banco Azteca, og han har nylig gått på Twitter med meldingen om at banken jobber mot å bli den første i Mexico til å akseptere bitcoin.

Bitcoin som verktøy mot hyperinflasjon

I videoen lagt ut av Anthony “Pomp” Pompliano ovenfor, forklarte Salinas hvordan hans bevitning til hyperinflasjon begrunner han investering i bitcoin, og hvorfor han mener “fiat er et svindel.” Han forklarer også hvorfor han ville ta kryptovalutaen over hvilken som helst annen asset.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.