Arkitekten bak Microsoft sin Azure Blockchain Tokens platform, Marley Gray, mener analogien med en printer er passende på dagens situasjon i bedriftsmarkedet.

“Tidligere var det vanskelig å sette opp en printer, problemene var ulike type printere, ulike drivere og feil blekkpatroner. Det er slik blokkjedemarkedet kan oppleves i dag for bedrifter som ønsker å lage sin egen token”

“I dag kan du bestille hvilken som helst printer, og bare plugge den inn i nettverket eller datamaskinen og den fungerer.”

“Det er hva vi gjør på Azure plattformen”.

På Microsoft sin Ignite konferanse i Orlando denne uken, annonserte selskapet sin store satsning. Ved hjelp av flere gode blokkjede prosjekter har de laget maler slik at nye kunder enkelt kan sette opp sine egne token prosjekter.

Hva skal en bedrift med en egen token? Svaret ligger et sted mellom medlemsbevis, incentivstrukturer og lojalitetspoeng. I tillegg opplever for eksempel finanssektoren store endringer med desentralisert produkter knyttet til sparing og lån.

For å illustrere ulike bruksområder har de lagt ut eksempler på bedriftstokens på plattformen. De tre første er: IBM sin hyperledger FabricFabToken, Santander sin BOND token og REWARD token fra Intel og Consensys.

Marley Gray avviser også at dette er en ren Microsoft satsning som skal fremheve egne produkter.

“Vi er partnere med IBM, R3 konsortiumet og Digital Assets, og det vil komme portabilitetsløsninger slik at dine tokens kan fungere på andres cloud og plattformer”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.