Kilde: MicroStrategy, Flickr

Totalt over 90,000 bitcoin

Michael Saylor gikk idag ut med nyheten om at firmaet han er CEO for, Microstrategy, har gått til innkjøp av nevnte 19,542 bitcoin til en gjennomsnittspris på $52,765 per coin. Det aggregerer MicroStrategy sin totale bitcoin-beholdning opp til ca 90,531 bitcoin til en total verdi av astronomiske $2,171 milliarder.

MicroStrategy har gjort om et “fjell” av likvide midler uten renteinntekter til en av de største bitcoininvesteringene gjennomført av et offentlig listet selskap. Denne investeringen tar andreplassen bak Teslas $1,5 milliarder-kjøp for noen uker siden. MicroStrategy sitter dog fortsatt ubestridt på tronen over selskaper med flest bitcoin i balansen sin.

Oljefondet eier bitcoin

Som følge av at det norske oljefondet eier aksjer i MicroStrategy, Square og Tesla, eier statens pensjonsfond over 2000 Bitcoin indirekte. Oversikten kan du følge her.

Torkel Rogstad fra Arcane Crypto tweeter

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.