Lieutenant General Gantz, Minister of Defense Ehud Barak and Gabi Ashkenazi. Flickr.

Early bird gets the worm

I takt med økt adopsjon av krypto for massene dukker det stadig opp nye spennende stillinger. Næringslivet, ofte ledet av teknologi og finansselskaper har vært i front gjennom den nye utviklingen og ekspansjonen kryptosektoren har opplevd. Det digitale skiftet har blitt så tydelig at det foregår en mobilisering verden over, der regjeringer ser seg nødt til å sikre seg kloke hoder for å videreutvikle sin forståelse av hva vi står ovenfor. Dette åpner opp svært mange dører til utrolig spennende og ikke minst krevende arbeidsoppgaver.

Mossad ansetter kryptoekspert

I kjølvannet av den økte etterspørselen har det Israelske etterretningsbyrået, Mossad, lagt ut en stillingsannonse der de søker en kryptoekspert. I tillegg til tre års erfaring innen fintech, forventes det at søkeren har teknologisk forståelse innen felter som blant annet e-handel, DEF og digitale valutaer. Sosiale og tradisjonelle medier har grublet over hva det velkjente etteretningsbyrået skal bruke ekspertisen til, foruten å kunne utnytte feltet på lang sikt. Nettstedet ynet, hevder at et stort interessefelt vil være anonyme utbetalinger til agenter og kilder. Den digitale valutaen, Monero, er en såkalt “privacy coin” og tilbyr en større grad av anonymitet enn for eksempel Bitcoin.

Nettstedet Cointelegraph har tidligere rapportert at blant annet bevegelsen Hamas har hentet inn kapital gjennom “Crypto crowdfunding” på sosiale medier. Dette har gjort det svært vanskelig å identifisere både avsender og mottaker. Dermed har den israelske forsvarsministeren, Benny Ganz, autorisert israelske sikkerhetsstyrker muligheten til å ta kontroll over kontoer med digital valuta som skal ha tilknytning til Hamas militære avdeling.

Paypal utnytter bransjens momentum

Paypal trives godt i krysningen mellom teknolgi og finans. Selskapet har utlyst over 100 nye kryptorelaterte stillinger verden over, som varierer fra dataingeniører til skattespesialister. Paypal som et seriøst og velrennomert selskap som definitivt vil lede an utviklingen i dette spennende skiftet.

CEO i paypal, Dan Schulman er fornøyd med momentumet sektoren opplever.

“We continue to be really pleased with the momentum we’re seeing on crypto and we’re obviously adding incremental functionality into that.”

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.