Kinesiske myndigheter har nå åpnet en offisiell etterforskning av ledelsen bak EtherDelta. De er mistenkt for å stå bak en såkalt “exit scam”, etter utstedelse og salg av sin EDT token til allmennheten i 2018.

Historien til EtherDelta er lang og brokete. Den amerikanske gründeren Zachary Coburn drev børsen i mange år, før han fikk kalde føtter i 2017 og solgte selskapet til et knippe kinesiske investorer. Det påfølgende året gikk amerikanske SEC (Securities and Exchange Commission) mannen nærmer i sømmene, og mente at han hadde brutt reglene for børsdrift ved å ikke registrere virksomheten hos SEC . Saken ble ikke avgjort i en rettssal, men gjennom en settlement mellom SEC og Coburn på $390.000. Dette innebar ikke erkjennelse av skyld, men et “slap on the wrist” fra myndighetene. EtherDelta var allerede solgt til Kina.

Tidligere i år anmeldte flere kinesiske investorer ledelsen bak EtherDelta til kinesiske myndigheter for å ha svindlet dem da de utstedet sin børstoken EDT. Anklagene dreier seg om at de solgte EDT for $69 millioner i en ICO (Initial Coin Offering), tok pengene og gikk fra virksomheten.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.