Hjem  »  Nyheter  »  Musk-effekten

Musk-effekten

Nicolai Qvale Fredriksen
calendar 29,januar 2021

$5,000 på 5 minutter

Tidligere har Elon Musk tweetet blant annet at han muligens en gang i fremtiden kommer til å kjøpe Dogecoin. Konsekvensen var at Dogecoin-prisen skøt i været. Elon endret fredag morgen norsk tid Twitter bioen sin til #bitcoin, og prisen hos Coinbase gikk fra $32,000 klokken 08:30 til rett under $38,000 09:30. Det største hoppet kom i en fem-minutters intervall hvor prisen steg $5000

Bitcoin handles i skrivende stund til rett under $37,000 på Coinbase.

Kilde: TradingView

En forutsett prisbevegelse

Bitcoinprisen har de siste dagene og ukene oppført seg forholdsvis horisontalt, og denne fredagens prisboost kommer etter store forventninger fra investorer om at bitcoin skulle være neste asset som fikk en verdiøkning.

Tidligere har som nevnt Musk tweetet om Dogecoin. Dogecoin ble originalt lansert som ren humor, og baserer seg på Litecoin-plattformen. I juli 2020 tweetet Musk ett ord: “Doge” – det førte til et prishopp på 20%.

r/Wallstreetbets, $GME, og Dogecoin

Dogecoin har sammen med aksjene GameStop og AMC vært et hett tema på forumplattformen Reddit. GameStop aksjen kunne handles for rett under $20 den 12. Januar. Siden da har aksjen hatt en stigning på ca 1600%.

Dette grunner enkelt forklart i oppfordring om kjøp fra småinvestorer på Reddit, samtidig som det oppstod en short squeeze med hedgefondet Melvin Capital. Melvin Capital mottok som følge av dette en bail out fra Citadel på $2,75 milliarder. Tradingplattformen Robinhood har senest stengt alt av $GME trading på plattformen sin, som har skapt stor kontrovers. En desentralisert børs ville aldri kunne ha “sensurert” trading på den måten.

Dogecoin er nyeste tilskudd i bullrunnet, og handelsvolum er i skrivende stund opp over 800% (!) verdien har steget over 80% på én dag. Prisen hos Binance kom så høyt som $0,08 i natt – en kraftig økning gitt at prisen de siste månedene har ligget rundt +/- $0,005. I skrivende stund handles Dogecoin til ca $5 cent

Eneste tilbyder i Norge merker økt interesse.

Nikolai Gobel, CEO i Kaupang Krypto – eneste tilbyder av Dogecoin i Norge, sier i samtale med Kryptografen at det er merkbar økt etterspørsel etter Dogecoin. Samtidig har også den generelle etterspørselen etter kryptovaluta steget den siste tiden.

“Vi har sett stor økning i handelsvolum. Nordmenn følger nøye med på hva som skjer i markedet internasjonalt, og det er jo heller ingen tvil om at Tesla og Elon Musk har en stor stjerne hos mange norske investorer.

Når Elon Musk begynner å legge ut tweets om både dogecoin og bitcoin blir det naturligvis mye oppmerksomhet knyttet til dette. Jeg tror også mange fikk øynene opp for at dagens finansielle system har store utfordringer, etter at Robinhood og andre stengte muligheten til å kjøpe GME for sine kunder.

Dette understreker viktigheten av å bevege oss i retning DeFi og kryptovaluta – slik at forbrukere og småsparere kan ta tilbake kontroller over egne midler.”

Nikolai Gobel, Kaupang Krypto
Back