Hjem  »  Nyheter  »  Nå er bitcoin tilgjengelig i over 1300 butikker i Australia

Nå er bitcoin tilgjengelig i over 1300 butikker i Australia

Bendik Norheim Schei
calendar 23,mars 2019

Australske dollar mot bitcoin

Den nye tjeneste ble kjent tirsdag denne uken, og kalles Binance Lite Australia. Enkelt forklart er dette en vekslingstjeneste satt opp av kryptobørsen, som tilbyr kjøpt av bitcoin for australske dollar.

Brukere registrerer seg online via en verifiseringsprosess, og kan enkelte legge inn kjøpsordre på bitcoin. Deretter betales dette kontant i en av de oppførte butikkene, og bitcoin mottas innen få minutter. Binance tar et gebyr på 5% for tjenesten.

Vil åpne for flere kryptovalutaer og nye land

Wei Zhou, CFO i Binance, forteller at den nye plattformen vil sørge for økt adopsjon av kryptovaluta ved å forenkle kjøpsprosessen. Kryptobørsen vil i fremtiden utvide tilbudet til flere vanlige valutaer og kryptovalutaer. Tjenesten skal også innføres flere steder i verden.

Flere globale tjenester

Binance har det siste året gjort flere tiltak for å spre kryptovaluta globalt. I januar åpnet de en “fiat-til-krypto”-børs, som gjorde det mulig med handel av bitcoin og ethereum gjennom pund og euro. En lignende børs ble åpnet i Uganda i juni i fjor.

Kryptobørsen og dens offisielle krypto-wallet, Trust Wallet, åpnet nylig for en tjeneste som muliggjør kjøp av kryptovaluta med kredittkort. Dette gjennom et samarbeid med den israelske betalingstjenesten Simplex.

Bitcoin blir stadig mer tilgjengelig

Binance fortsetter den globale trenden med forenkling av bitcoin-kjøp.
Det åpnes nye bitcoin-minibanker daglig og det er et økende antall aktører som tilbyr enkel veksling fra vanlig valuta til bitcoin. Utvidelsene skjer hurtig i USA, og flere tusen tobakksbutikker i Frankrike tilbyr kjøp av bitcoin-gavekort. Sveits tilbyr bitcoin-kjøp på alle billettautomater for tog i landet.

Det er en tydelig trend at bitcoin og kryptovaluta tilgjengeliggjøres verden over, både gjennom eksisterende løsninger og nye plattformer.

Back