Desentralisere børser

Den desentraliserte børsen Opyn lanserer et forsikringstilbud til sparere som har satt pengene i de ulike DeFi-plattformene. Forsikringen består av en salgsopsjon på dine verdier låst hos sparetilbyderen. Skulle det forekomme en hack eller noe annet uforutsett, vil du ha sikkerhet i at posisjonen din er “hedget” et annet sted.

Opyn åpnet dørene i juni 2019. Da lanserte de en desentralisert børs hvor brukerne kunne handle på margin. Det er ikke vanlig å tilby belåning på desentraliserte børser, ettersom hovedpoenget med slike plattformer er at du ikke oppbevarer kryptoen din hos børsen, men knytter dine egne wallets opp slik at faren for hacking reduseres betraktelig. På engelsk kalles dette “non-custodial” handelsplattformer.

Forsikring gjennom opsjoner

Ifølge en pressemelding fra Opyn har de nå lansert et forsikringstilbud til alle som benytter seg av spareplattformen Compound. Kundene kan dermed sikre sine innskudd mot hacking og tekniske feil som gjør at verdiene dine blir kompromittert.

Rent teknisk foregår denne sikringen ved at Opyn gir kunden en salgsopsjon linket til deres innskudd. Det er ikke en ren salgsopsjon, men en opsjonskonstruksjon som veksler en annen token mot innskuddene. Resultatet er uansett at du får tilbake nærmere 95% av verdiene du hadde på plattformen før de ble stjålet eller hacket.

En interessant dynamikk kan oppstå rundt dette nye produktet, fordi du ikke må eie innskudd for å kjøpe forsikringen. Det betyr at du ved å kjøpe forsikringen kan tjene på at for eksempel Compound blir hacket, fordi du ikke mistet innskuddet men fikk utbetalt forsikringen.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.