Digital krypto-assistent

Wuabit er en chat-bot-kryptovaluta-wallet som nå lanseres i WhatsApp. Det betyr at du kan sende og motta kryptovaluta direkte fra meldingsgrensesnittet i WhatsApp.

En chat-bot er en digital assistent, mens en kryptovaluta-wallet er en tjeneste som gjør at du kan sende og motta kryptovaluta. Wuabit er altså ikke en krypto-wallet laget av WhatsApp, men en wallet du kan disponere via meldinger i Whatsapp.

Illustrasjon av hvordan man kan bruke Wuabit i WhatsApp

Slik fungerer det

For å bruke walleten må man legge til Wuabit som en ny kontakt. Telefonnummeret for dette vil man kunne finne på wuabit.com. Når man har lagt til den nye “kontakten” kan man starte en samtale med den og lære hvordan man bruker krypto-walleten:

Integrerer med eksisterende apper

I stedet for å lage sin egen app har Wuabit valgt å integrere med eksisterende meldingsapper. De har startet med WhatsApp, men planen er å utvide til andre apper som Facebook Messenger, Telegram og Viber. På den måten slipper de arbeidet med å lage egen frontend.

I tillegg får de utnyttet utbredelsen til de store meldingsappene. WhatsApp har for eksempel rundt 1,5 milliarder aktive brukere og er med det verdens mest populære meldingsapp.

Brukervennlige løsninger bygget på tillit

Kryptovaluta har lenge vært forbeholdt de teknisk avanserte brukerne, men dette er i fred med å endres raskt. Kryptografen har for eksempel tidligere skrevet om hvor raskt man kan komme i gang med lightningbetaliner på bitcoin. Nye apper og løsninger, som Wuabit, gjør det enklere for milliarder av potensielle brukere.

Mye av brukervennligheten som kommer nå skyldes fremveksten av spesialiserte tjenesteleverandører, som håndterer alt det vanskelige på vegne av brukerne. Det betyr i mange tilfeller at man må stole på et mellomledd.

Dette bryter med tanken om at blokkjeder skulle fjerne behovet for tillit til nettopp mellomledd. Samtidig sørger den åpne blokkjede-infrastrukturen under kryptovalutaer for full interoperabilitet mellom de ulike aktørene. Brukere kan derfor raskt og enkelt bytte leverandør. På den måten får man økt konkurranse, og man unngår “vinneren-tar-alt”-dynamikken man f.eks. har sett rundt sosiale medier og vennebetalingstjenester.

Dessuten er det valgfritt å bruke et mellomledd. Det blir stadig lettere å håndtere kryptovaluta helt selv, så brukere fritt kan velge hva de foretrekker.


Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.