Går i strupen på etablerte aktører

Den nye funksjonen gjør at alle Dharma brukere kan sende US Dollar linkede DAI til alle som har et brukernavn på Twitter, selv om brukerne ikke har en konto på Dharma fra før av. Alt de trenger å gjøre er å etablere en Dharma konto via linken som blir tilsendt, og pengene vil allerede være på plass når de logger inn på sin nye konto. Dette skjer uten avgifter, og går i direkte konkurranse med populære betalingstjenester som Venmo og Twitter sitt eget betalingsprosjekt, som enda ikke er lansert.

I følge Dharma vil mottakerne tjene renter på pengene fra første sekund de er sendt, selv om de ikke er “claimet” av mottaker. Rentenivået er ikke fastlåst, men akkurat nå ligger renten på cirka 3.5% årlig, i følge Dharma sin hjemmeside.

Dharma ble etablert allerede i 2017, men gjorde en snuoperasjon i august 2019 da de koblet seg til Compound plattformen og tilbød produkter knyttet til desentralisert finans og sparing. Det betød at de slapp a bygge en helt ny plattform med egne smartkontrakter, og kunne i stedet benytte seg av den gode likviditeten hos Compound.

Investorene i Dharma er store og kjente navn som Coinbase Ventures, Polychain Capital og Y Combinator. Selskapet har hentet over $7 millioner i kapital, tidlig i 2019.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.