Hjem  »  Nyheter  »  Nå kan du tjene bitcoin på Twitter

Nå kan du tjene bitcoin på Twitter

Torbjørn Bull Jenssen
calendar 26,februar 2019

Tippin har laget en utvidelse til nettleserne Chrome og Firefox, som legger til en egen knapp for tips, som i penger, på alle tweets.

Tippin utnytter lightning-nettverket slik at overføringene blir øyeblikkelige og tilnærmet gratis. Det betyr at hvem som helst nå kan sende og motta tips for innhold på twitter.

Bitcoin og satoshi

Pengene sendes og mottas som satoshi, den minste enheten i bitcoin. Det går 100 millioner satoshi på én bitcoin, så man kan sende mikroskopiske beløp om man ønsker det. I skrivende stund er én krone verdt omtrent 3000 satoshi.

Slik går du frem for å kunne motta tips

For å kunne motta tips går man helt enkelt inn på Tippin sin web-app og bruker twitter-pålogging til å lage en konto. Det opprettes da en tredjeparts lightning-wallet, som gjør at du kan motta tips via twitter. Prosessen tar rundt 10 sekunder, hvis man har en twitter-konto.

Tipse-knapp til egen blogg eller nettside

I tillegg til å kunne motta tips på twitter, kan man kopiere over kildekoden for en personlig tipse-knapp. Denne kan legges til på en egen blogg eller nettside. Da kan lesere trykke på knappen og enkelt sende tips direkte til din konto, uansett hvor du har publisert innhold.

Slik går du frem for å kunne tipse

For å kunne tipse må man ha en wallet med støtte for lightning. Det finnes etterhvert mange forskjellige alternativer, og man kan lese mer om noen av de her.

Det enkleste for nybegynnere er en mobil-wallet, en app
levert av en tredjepart, som f.eks. wallet of satoshi.

For de som ønsker mer kontroll selv finnes det også mange løsninger man kan kjøre uavhengig av tredjeparter. Da må man i så fall velge en såkalt “non-custodial wallet”. Dette er teknisk mer krevende.

Når man har en slik wallet må man fylle opp med litt bitcoin, som man kan kjøpe gjennom ulike apper og børser.

Alternativt kan man bruke “cash out”-funksjonen i Tippin, hvis man allerede har mottatt tips. Da kan man overføre fra tips-kontoen til mobil-walleten, eller direkte til noen andre man ønsker å tipse.

Når man har en wallet med midler på kan man tipse andre ved å trykke på lynet ved siden av “direkte melding”-ikonet på en tweet. Deretter åpner man walleten og scanner QR-koden som dukker opp, eller kopiere koden inn i walleten man skal sende fra.

Her kan du bruke pengene du tjener

Pengene du tjener kan fritt brukes alle steder som aksepterer lightning. Man kan f.eks. ta en liten runde på kasino, kjøpe klistremerker, rabatterte gavekort, betale regninger, eller hva med å kjøpe mat og drikke på Kasbah på Alexander Kiellands plass i Oslo?

Skulle man få riktig mye i tips kan man også flytte pengene over på en børs og veksle over i vanlig valuta, dersom man skulle ønske det.

Det er selvfølgelig også mulig å bruke det man selv får i tips til å tipse andre.

Twitter-sjefen liker løsningen

Twitter-sjefen, Jack Dorsey, har tidligere vist stor interesse for både bitcoin og lightning, og viste nylig stor interesse for Tippin. I en tweet omtalte han løsningen som “excellent”.

Han fulgte også opp med å teste ut løsningen.

Bare begynnelsen

Å kunne tipse per tweet er en morsom måte å teste ut lightning-nettverket og mikrobetalinger over Bitcoin. Noen bruker mye tid og krefter på å skrive gode tweets med nyttig informasjon, og det kan være hyggelig å sende litt tips sammen med en “like”.

Potensialet i teknologien går imidlertid mye lengre enn bare tipsing på twitter. Det vil kunne få store konsekvenser for hvordan innhold skapes og deles på nett, og være en viktig brikke i utviklingen av “tingenes internett” (IOT). Teknologien er fortsatt ung, men utviklingen går raskt og ingen vet hvor dette ender.

Tips oss da vel!

Hvis du likte denne saken kan du gjerne sende oss litt tips via knappen under, eller direkte på de forskjellige tweetene vi legger ut.

Eller få litt tips fra oss

Back