AssetBlock, en start-up innen eiendom og tokenisering, har nå lansert en handelsplattform for omsetning av næringseiedom som har blitt tokenisert på Algorand-blokkjeden.

Handelsplattformen fungerer som en børs, der investorer og institusjonelle aktører kan kjøpe og selge eiendeler knyttet til større næringsprosjekter. Det kan være kontorbygg, men også større hotellkonsepter.

Samarbeidspartneren til AssetBlock er den nye blokkjeden Algorand, som har utstedt sin egen token under symbolet ALGO. Planen er at de ulike næringsprosjektene skal tokeniseres på Algorand med ALGO som handelskryss.

Algorand ble valgt fordi de har høy grad av sikkerhet, men også hastighet.

CEO Steve Kokinos i Algordan sier til Coindesk at hastighet er viktigere for eiendom enn andre mindre kapitalkrevende aktiva.

“Vi har øyeblikkelig finalitet. Hvis du ser på høyverdi-aktiva som eiendom, er finalitet og oppgjørshastighet svært viktig fordi du må til enhver tid vite hvem som eier eiendommen”

Kokinos mener også at tokenisering er den riktige veien å gå for å nå et globalt investormarked. “Tokenisering og desentralisering av ulike aktiva bidrar til å demokratisere finansmarkedet”.

“For store deler av mennesker i verden, er de fleste investeringsmuligheter, finanstjenester og produkter ikke tilgjengelig i det hele tatt”

Husk å følge Kryptografen på Twitter og Facebook.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.