Kilde: Skjermdump fra Nansen

Over NOK 100 millioner

Med et blogginnlegg annonserte det norske analyseselskapet Nansen igår 29. juni at de hadde gjennomført en kapitalinnsamling på $12 millioner – ledet ann av det kjente venture capital fondet Andreessen Horowitz (a16z). Andre deltakere i kapitalinnsamlingen var norske Skyfall Ventures i tillegg til Coinbase Ventures og flere andre seed- og engelinvestorer.

Selskapet sier den ferske kapitalen skal gå til:

  • Forbedring av brukeropplevelsen, med vekt på personalisering,
  • Vidreutvikle dataplattformen, og i den sammenheng befeste sin posisjon som den største analyseplattformen for blokkjedeaktivitet.
  • Innføre støtte for flere blokkjeder og layer 2-løsninger, inkludert Polygon, Optimism, Arbitrum og mer
  • Talentanskaffelse gjennom ansettelser og oppkjøp.

We are levelling up, and will grow faster.

Norsk plattform

Nansen er ifølge selskapet selv en analyseplattform for blokkjeder som beriker on-chain data med millioner av “wallet labels”. Kryptoinvestorer bruker Nansen til å oppdage muligheter, utføre due diligence, og forsvare porteføljene sine med hjelp av sanntidsvarsler. Plattformen ble grunnlagt i 2019 av blant annet nordmennene Alex Svanevik (CEO) og Lars Bakke Krogvig (Chief Data Engineer).

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.