Foto, bloomberg

Nasdaq har lagt til en ny indeks som tar sikte på å tilby informasjon om blockchain-prosjekter som jobber med desentraliserte finansprodukter (DeFi). Prosjektene som skal inngå i den nye indeksen er blant annet MakerDAO, 0x og Augur. 

Indeksen skal hete Defix, og ble lansert av det London-baserte meglerhuset Exante – en tidlig aktør i kryptobransjen, som blant annet lanserte et bitcoin-fond allerede i 2012. Gjennom denne nye indeksen skal investorer og tradere kunne følge “populære” DeFi-fokuserte blockchain-prosjekter som MakerDao, Augur, Gnosis, Numerai, 0x og Amoveo.

Indeksen blir publisert av amerikanske NASDAQ under tickeren DEFX, og kan også følges på TradingView og Google Finance, med en god plassering på Yahoo Finance planlagt i fremtiden.

Så langt i år har den amerikanske NASDAQ børsen lagt til dedikerte indekser for Bitcoin, Ether og XRP, samt en bredere krypto-referanseindeks fra CryptoCompare.

I høst skal Exante også starte et fond basert på Defix-indeksen, og sier at det vil bli tilbudt gjennom en “sikker og økonomisk akkreditert distributør”

Kryptografen har tidligere skrevet om Defi produkter her:

Husk å følge oss på Twitter og Facebook.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.