Den kjente professoren Nassim Nicholas Taleb sier nå at kryptovaluta er løsningen, i Libanon og andre steder, der bankene begrenser tilgangen til hard valuta.

Autoritære sentralbanker

Det foregår handelsrestriksjoner med utenlandsk valuta i flere land enn tidligere kjent gjennom media. Både Libanon, Egypt og Polen har innført begrensninger for banker som ønsker å selge valuta til befolkningen.

Befolkningen blir forhindret i å veksle lokal valuta til for eksempel Euro og Dollar, i krisetider. Myndighetene gjør dette fordi landets egen valuta ikke skal svekkes. Regningen blir dermed betalt av befolkningen som ikke får redusert risikoen på sine egne sparepenger.

Finanskrise #2

Nassim Nicholas Taleb, som skrev den kjente boken “The Black Swan” og “Fooled by randomness” oppfordrer nå libanesere til å bruke kryptovaluta ettersom bankene har skrudd igjen vekslingsmulighetene i landet.

Libanon opplever nå en egen finanskrise, som begynte før koronautbruddet. Det libanesiske pundet har mistet cirka 50% av sin verdi siden oktober måned.

Den libanesiske diaspora

Ifølge myndighetenes estimater bor det tre ganger så mange libanesere i utlandet, enn lokalt i Libanon. Denne diasporaen sender penger hjem, og da kommer pengene i form av Euro eller Dollar. På torsdag beordret den Libanesiske Sentralbanken at disse pengene skulle betales ut i Libanesiske Pund i stedet for utenlandsk valuta. Dette for å sikre en flyt av penger inn i lokal valuta, noe som vil styrke pundet på bekostning av utenlandsk valuta.

Løsningen er å snu seg mot kryptovaluta, ifølge Taleb.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.