Statistikk lyver ikke

Statistikk fra Chainalysis viser at antall transaksjoner gjennom 16 kjente betalingsformidlere, som for eksempel BitPay, steg 65% fra Januar til Juli måned.

89% av transaksjonene gikk via Bitcoin, som doblet seg i pris til $10.000 i måleperioden. Det interessante er at vanligvis vil handel over nettet med Bitcoin falle som følge av sterk prisoppgang, fordi mange ønsker å eie Bitcoin og spekulere i videre oppgang, men denne gangen var det motsatt.

At kundene i år bruker kryptovaluta oftere til å handle varer på nettet, står i kontrast til fjoråret der slike transaksjoner falt tilbake.

Senior økonom Kim Grayer i New York baserte Chainalysis forteller til Bloomberg at økningen i antall transaksjoner skyldes økt tillit til kryptovaluta generelt.

“Det er fortsatt stor vekst i bruken av Bitcoin, men hvis du ser på stablecoins som Tether, vil du se at veksten først og fremst har kommet her.”

Stabile valutaer

Tether er en stablecoin som er pegget mot amerikanske dollar, og vil ikke fluktuere i pris som andre kryptovalutaer uten fast pegg mot en fiat valuta. I årets første syv måneder gikk bruken av Tether til netthandel fra 0 til 9% av det totale handelsvolumet.

Trenden kan fortsette videre opp, da det er store prosjekter som tar sikte på å innføre kryptobetaling på tradisjonell varehandel det kommende året. Sammen med verdens største børsoperatør Intercontinental Exchange er Starbucks medeier i kryptobørsen Bakkt. Kaffekjeden sier at de skal rulle ut en betalingsløsning myntet på lojale kaffedrikkere allerede i 2020.

Kryptografen nyhetsbrev