Photo by HENCE THE BOOM on Unsplash

New York Post rapporterer at Carolina Panthers spilleren, Russell Okung, har avtalt å motta halvparten av sin lønn på $13 millioner i bitcoin. Altså $6,5 millioner. Okung tweetet i mai 2019 at han ønsket å få betalt med den digitale valutaen, før han fulgte opp nå:

Ikke direkte

NFL-laget betaler fortsatt Okung i amerikanske dollar, men sjekkene blir nå sendt via direkte innskudd til startupen Zap, som konverterer tradisjonelle lønnsslipper til bitcoin.

Okung tweetet også en mulig motivasjon for ønsket: “When we are all paid in Bitcoin, no one can tell us what to do with the value we create”.

Først, men ikke sist.

32 år gamle Okung er sannsynligvis ikke den siste profesjonelle idrettsutøveren som blir betalt via digital valuta. Zap-grunnlegger Jack Mallers, som angivelig er venn av Okung, fortalte CoinDesk at spillere på både New York Yankees og Brooklyn Nets har meldt interesse.

Bitcoin har den siste måneden opplevd et solid bullrun, og handles i skrivende stund til $28.225. Richard Paulsen har skrevet et innlegg hos kryptografen hvor han ser tilbake på kryptoåret 2020.

At idrettsstjerner ønsker å få betalt i bitcoin, er et godt tegn på at “det digitale gullet” er på vei til å bli mer mainstream, som PayPal CEO, Dan Schulman, tidligere har spådd.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.