Bilde av Lukas Kloeppel fra Pexels

Fjernarbeid

Blokkjeder og kryptovaluta var fra starten et globalt prosjekt. For det første er distribusjonskanalen internett, og for det andre er det helt nye “valutaer” som ikke begrenses av landegrenser eller siloer i form av mellomparter. I tillegg har flere og flere blitt vant til å jobbe i internasjonale organisasjoner, der verktøy og arbeid foregår via chatteprogram og videkonferanser, såkalt “remote work”.

I blokkjedeverden har denne utviklingen aksellerert, der prosjektene er satt sammen av deltagere fra hele verden, kanskje betalt i en native coin. Til tross for den globale fernissen, er det alltid morsomt å følge nordmenn som gjør suksess i bransjen, rett og slett fordi vi deler et opprinnelsesland og språk, men også kanskje litt kulturelt. Nordmannen du leser om i avisen, kunne vært naboen eller kollegaen din.

Norske navn i en internasjonal bransje

Siden i sommer har flere prosjekter med norsk utspring hentet kapital fra annerkjente internasjonale investorer.

Fredrik Haga og Mats Julian Olsen i Dune Analytics hentet $2 millioner fra investorer som Coinbase Ventures, Dragonfly Capital, Multicoin Capital og Digital Currency Group. Selskapet har laget en plattform der deltagerne kan lage en analyser og visuelle fremstillinger av blokkjededata.

Den Barcelona-baserte Alexander Svanevik i Nansen.ai hentet forrige uke $1.2 millioner fra flere store utenlandske aktører, men interessant nok fra Skyfall Ventures og Christian Printzell, som er sterke investorer basert i Norge. Nansen.ai hadde inntekter helt fra oppstarten, men ønsket å bygge en større organisasjon for å skalere raskere. De har nå et tydelig roadmap de skal levere på.

Aleksander Leonard Larsen i Axie Infinity, meldte etter sommeren at de hadde gjort et pre-sale av sin Axie Infinity Shard token. Dette er en kjent strategi før man gjør et hovedsalg til private investorer, gjerne via en sterk partner. Tidligere i uken offentliggjorde de at hovedsalget skulle gjøres via Binance Launchpad, en av verdens desidert største kryptobørser.

I tillegg har det norske “2nd layer” skaleringsverktøyet Nahmii blitt listet på Uniswap, og opplevde volumøkning i sin token fra første dag. Den Bergen-baserte CEO’en Jacobo Toll-Messia var en av main speakers på Blockdown2020, der han avslørte en implementering av dere skaleringsløsning med en aktør fra en tradisjonell industri. De skal ha en felles lansering om få uker.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.