Christopher Isaac “Biz” Stone, co-founder of Twitter Inc., stands for a photograph after a Bloomberg Technology television interview in San Francisco, California, U.S., on Monday, Oct. 10, 2016. Stone discussed the prospects for Twitter and his company Jelly Industries Inc. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Lanserer bank til hele verden

Mode er en bank app, som lar deg kjøpe, oppbevare, overføre og handle Bitcoin. Den har flere underliggende funksjoner som du kjenner igjen fra din ordinære nettbank, men hovedproduktet er fortsatt Bitcoins. De tilbyr for eksempel direkte overføring av Bitcoins fra person til person, raskere og billigere, ved bruk av en sentralisert løsning som ligner på Vipps.

Biz Stone, en av grunnleggerne av Twitter har investert i Mode på et tidlig stadiet. Potensielle kunder av appen kunne registrere sin interesse allerede i oktober 2019, men det var først i dag at dørene åpnet for kunder fra hele verden. Det er en sannhet med modifikasjoner, da appen er tilgjengelig for alle utenom amerikanske statsborgere, som har et komplekst regelverk for banker som ønsker å operere i landet.

For å kunne bruke Mode appen må alle kundene gjennom en “kjenn din kunde” prosess og godkjennes av complianceavdelingen. Dette for å avdekke svindel og hvitvasking. Mode ligger under tilsyn av engelske finansmyndigheter og har nødvendige bankkonsesjoner til å kunne yte slike tjenester.

En velbrukt metode

Tradisjonell bank industri og kryptosfæren bruker store ressurser på å gjøre overføringer raskere og billigere. For bitcoinbrukere har det vært Lightning Network som har vært pekt på som en mulig løsning. Dette er en annen-lags blokkjede som bruker bitcoinkjeden som “oppgjørsentral”. På Lightning kan du gjennomføre raske og billige transaksjoner med visshet om at du har tryggheten til Bitcoin i bunn.

Mode appen har valgt å satse på Bitcoin, men prøver å tilby raskere og billigere betaling ved gammel bank teknologi som å kreditere mottaker i påvente av endelig oppgjør.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.