WASHINGTON, DC – NOVEMBER 21: CEO of Twitter and Square Jack Dorsey accepts the award for CEO of the Year onstage during the Thurgood Marshall College Fund 28th Annual Awards Gala at Washington Hilton on November 21, 2016 in Washington, DC. (Photo by Teresa Kroeger/Getty Images for Thurgood Marshall College Fund)

65,5 millioner dollar

I går presenterte Square sine resultater fra januar til april. Salg av bitcoin så en sterk stigning, og de første fire månedene av året resulterte i 65,5 millioner dollar i bitcoin-omsetning. Dette førte til en profitt på 832.000 dollar, kun fra bitcoinhandel.

Selskapet selger bitcoin til alle amerikanske brukere av appen, og ble utvidet til alle USAs stater i august 2018. Square drives av Jack Dorsey, som også er CEO og grunnlegger av Twitter.

Solid vekst

Gårsdagens resultater er godt over den forrige rekorden som ble satt i fjorårets siste kvartal. Da viste tallene 53,4 millioner dollar i omsetning og 490.000 dollar i profitt fra bitcoin-kjøp. Dette betyr dermed en profittvekst på 80 prosent sammenlignet med forrige kvartal.

Selskapet rapporterte 166 millioner dollar i bitcoin-salg for hele 2018, noe de er godt i rute til å passere i 2019.

Illustrasjon hentet fra The Block.

En liten del av omsetningen

Bitcoin er fortsatt en liten del av den totale omsetningen til Square. Selskapets omsetning ble nemlig rapportert til 656 millioner dollar. Dermed er bitcoin fortsatt et nisjeprodukt for det store betalingsselskapet.

Relatert innhold

Intervju med Bitcoins Norway-sjefen: “Alle pengene vil gå tilbake til kundene”

“Alle midler som Bitcoins Norge har fått inn som følge av salget skal komme kundene til gode. Bitcoins Norge kommer ikke til å sitte igjen med noen av disse midlene” – uttaler Torjussen til Kryptografen.

Bitcoinveksler får endelig åpne bankkonto

Den mye omtalte bitcoinveksleren Sturle Sunde har omsider fått åpnet en bankkonto for sin bedrift Bitmynt.